Eupen kwam als een vuurpijl uit de kleedkamers en via Leye stond het al meteen 1-0 voor. Standard kreeg drie open doelkansen, maar het was wachten geblazen tot de slotfase van de eerste helft op de gelijkmaker van Mpoku. De tweede helft leverde geen doelpunt meer op en zo bleef de gelijke stand op het bord.

Zowel Eupen als Standard konden de drie punten goed gebruiken om terug wat ademruimte te krijgen onderin. Voor de thuisploeg kon de partij haast niet beter beginnen. Verdier had een prima actie in huis en vond dan zijn maatje Mbaye Leye voor doel, die meteen de 1-0 op het bord kon brengen. Standard liet de kopjes echter niet hangen en reageerde onmiddellijk met een stevige tegenprik. Oog in oog met doelman Van Crombrugge plaatste Mpoku het leer maar centimeters naast. Diezelfde Mpoku kreeg, na een geweldige voorzet van Carlinhos, nog een tweede grote mogelijkheid, maar opnieuw wist hij het leer niet te kadreren.

Het spel ging redelijk gelijk op, maar het was toch enkel Standard dat voor gevaar kon zorgen. De bezoekers kregen via Ndongala nog een derde reuzekans, ditmaal had Van Crombrugge een prima beenreflex in huis. Toch was het voor de Rouches ook even schrikken wanneer Blondelle een hoekschop maar net naast kopte. Vijf minuten voor de rust kreeg Standard dan toch zijn verdiende gelijkmaker. Paul-Jose Mpoku hield de hele thuisdefensie aan de praat en knalde vervolgens staalhard de 1-1 in het dak van het doel. Een aangename eerste helft eindigde zo onbeslist.

Ook het eerste gevaar na de rust kwam van de bezoekers uit Luik. Ndongala kopte een voorzet van Fai op doel, Van Crombrugge kende er echter weinig moeite mee. We kregen vervolgens een echte wolkbreuk te zien boven het stadion, maar de doelpunten, die vielen voorlopig niet uit de lucht. Standard had wel overwicht en vooral via Carlinhos en Mpoku ging het op zoek naar de tweede treffer. De Rouches raakten echter maar moeilijk door de afweer van Condom en co en dus bleef het wachten geblazen op een flits aan de ene of de andere kant. Eupen probeerde het met een vrije trap van Luis Garcia, maar Ochoa kon zijn poging onschadelijk maken. 

De beste kans van de tweede helft viel nog te noteren tien minuten voor tijd. Opnieuw Mpoku vond het hoofd van Carlinhos en die zag zijn kopbal centimeters voorlangs vliegen. Verder kwamen beide ploegen niet meer en zo kreeg deze partij dan ook geen winnaar. Een resultaat waarmee noch Eupen, noch Standard, tevreden zal zijn...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Standard kreeg drie uitstekende kansen, maar faalde telkens in de afwerking. Vijf minuten voor de rust kwamen de Rouches dan toch op gelijke hoogte. In stijl trouwens, want Mpoku had een geweldige actie en pegel in huis!
de MAN
van de match
Carlinhos was heer en meester op het middenveld, dus hij verdient zeker een pluim. Toch gaat de eer ditmaal naar Mpoku. Hij miste dan wel twee grote kansen, hij speelde wel degelijk een sterke partij. In balbezit steeds een streling voor het oog en altijd gevaarlijk. Bovendien auteur van een knap doelpunt!
onze MENING
over de match
Eupen speelde niet slecht mee, maar op gebied van kansen haalde Standard wel de bovenhand. Als er één ploeg verdiende te winnen, was het dan ook eerder de ploeg van Sa Pinto. De eerste helft was aardig met heel wat kansen, na de pauze viel er jammer genoeg nog maar weinig te beleven. Een gelijkspel, waarbij beide teams maar weinig mee kunnen aanvangen...