AA Gent heeft een eerste keer kunnen winnen dit seizoen. Het klopte Oostende met 0-2 na doelpunten van Kubo en Verstraete. Gent heeft nu 6 punten. Oostende blijft laatste met 1 schamel puntje

De wedstrijd begon meteen met een kans voor de thuisploeg. Gouden Stier Gano mikte voorlangs vanuit een wel erg scherpe hoek. Nadien volgde een lange studieronde waarin Gent de bal kreeg, maar er weinig tot niets mee kon uitrichten. Beide ploegen wilden deze wedstrijd vooral niet verliezen en dat vertaalde zich op het veld.  


Na ruim twintig minuten verstuurde Berrier een prima voorzet. Milic klom het hoogst en kon knikken. Hij zag zijn kopbal op de paal uit elkaar spatten. Gent was even later voor het eerst gevaarlijk. Sylla kon een lange bal nog net aanraken. Lombaerts kegelde per ongeluk Vanhamel onderuit. Kubo was goed gevolgd en kon zijn makkelijkste doelpunt uit zijn carrière maken. 

Het Gentse doelpunt was een domper voor de thuisploeg. Oostende had even tijd nodig om te bekomen. Vijf minuten voor de pauze mocht Berrier de bal voor doel gooien. Hij sneed de vrije trap scherp aan. Kalinic bokste goed weg. Het was meteen de laatste gevaarlijke fase van een matige eerste periode.

De tweede helft begon met veel meer tempo langs beide kanten. De eerste kans was voor de bezoekers. Dejaegere kwam goed naar binnen vanop de rechterflank en haalde uit. Zijn schot ging een metertje naast. Aan de overzijde ging Gano neer in de zestien meter. Scheidsrechter Smet vond het te weinig om een strafschop voor te fluiten. 

Milicevic mocht na twintig minuten een vrije trap nemen. Hij zag de botsende bal gepakt worden door Van Hamel. Aan de overzijde verstuurde Musona een prima voorzet. Gano won het luchtduel en kopte in de armen van Kalinic. De thuisploeg kon wat druk ontwikkelen. De creativiteit en de laatste pas ontbraken om het overwicht om te zetten in doelrijpe kansen. Aan de overzijde was het wel bijna raak. Vanhamel moest alles uit de kast halen om de kopbal van Dejaegere uit zijn doel te houden.

Oostende probeerde nog een slotoffensief op poten te zetten. Een schot van Musona werd afgeblokt. Topschutter Gano zag een kopbal een half metertje naast de verste paal gaan. De bezoekers beperkten zich in het slot tot verdedigen. Op de tegenaanval kwam het er wel nog tweemaal uit. Sylla mikte eerst nog op Vanhamel. Diep in de toegevoegde tijd legde de ingevallen Verstraete de 0-2-eindstand vast met een gekruist schot. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het half uur kan Sylla zijn teen zetten tegen een lange bal. Lombaerts maait zijn eigen doelman Vanhamel onderuit. Kubo is goed gevolgd en legt de 0-1 in doel. 
de MAN
van de match
Dejaegere speelde een belangrijke rol op het Gentse middenveld. Hij stond zijn mannetje in verdedigend opzicht en dook af en toe gevaarlijk op voor het doel van Oostende. 
onze MENING
over de match
Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Gent kwam met wat geluk op voorsprong en kon nadien terugplooien. Oostende was niet bij machte om het tij te keren.