Zulte Waregem heeft de drie punten in eigen huis gehouden tegen Moeskroen. De thuisploeg speelde een flauwe eerste helft, maar zette de scheve situatie na de rust helemaal recht.

Zulte Waregem kreeg de voorbije weken veel lof voor het knappe combinatievoetbal. Daar viel in de eerste helft echter weinig van te merken. De wedstrijd begon nochtans goed met al na 40 seconden een kans voor Leya Iseka, maar nadien waren toch vooral de slordigheden te talrijk. De thuisploeg was een schim van zichzelf.

De bezoekers uit Moeskroen hadden niet veel nodig om gevaarlijk te zijn. Na een kwartier ging de zee plots open voor Awoniyi. De spits dribbelde moeiteloos voorbij drie verdedigers en lepelde de 0-1 over Leali in doel. Ook nadien bleven de beste kansen voor Moeskroen. Hamalainen gaf de bal cadeau aan Bolingi, maar hij trapte in het zijnet. Vlak voor de rust miste Amallah de kans op 0-2.

Die misser bleek extra pijnlijk meteen na de rust. Na amper twee minuten in de tweede helft duwde Leya Iseka immers de gelijkmaker van dichtbij binnen. De thuisploeg tapte duidelijk uit een ander vaatje en dat resulteerde ook in een voorsprong. Walsh luisterde zijn eerste basisplaats op met zijn eerste doelpunt voor Zulte Waregem.

Moeskroen was aanvallend plots onmondig en had bovendien geluk dat de paal in de weg stond van De Sart. Tot overmaat van ramp moest Diédhiou een kwartier voor tijd nog inrukken met een rode kaart. Nadien kreeg Zulte Waregem een handvol goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het bleef uiteindelijk bij 2-1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De gemiste kans van Amallah vlak voor de pauze. Moeskroen had zich vlak voor de rust op een comfortabele 0-2 kunnen hijsen. Dat gebeurde niet. Na twee minuten in de tweede helft scoorde de thuisploeg wel de gelijkmaker.
de MAN
van de match
Leya Iseka. De spits was bepalend voor zijn ploeg. Hij scoorde de gelijkmaker en gaf bovendien de assist voor het tweede doelpunt.
onze MENING
over de match
Zulte Waregem speelde niet goed in de eerste helft. De foutieve passes waren bijna niet te tellen. De beste kansen waren voor Moeskroen en dus was de voorsprong ook verdiend. Na de pauze speelde de thuisploeg aanzienlijk beter. De overwinning is dan ook verdiend.