Charleroi heeft op de zevende speeldag in extremis een overwinning uit handen gegeven tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd eindigde op 2-2.

Beide ploegen maakten er geen gedenkwaardige eerste helft van. Lukebakio toonde zich bedrijvig bij de thuisploeg en probeerde het enkele keren op zijn eentje te forceren, maar daar bleef het bij wat de thuisploeg betreft. De bezoekers konden daar helemaal niets tegenover zetten. Toch opende Waasland-Beveren op slag van rust ei zo na de score na knullig balverlies van Ilaimaharitra, maar Morioka kon Penneteau niet verschalken.

Pas na het uur zou de wedstrijd openbarsten. Lukebakio eiste opnieuw een hoofdrol op met enkele acties en zorgde in de 65e minuut met een hoekschop voor de assist op de openingstreffer. Dessoleil liet Roef kansloos achter met een harde rake kopbal. De bezoekers probeerden meteen te reageren via Seck, die op zijn beurt een open kopkans verkwanselde.

Charleroi probeerde de wedstrijd in een beslissende plooi te doen vallen en na ruim 73 minuten voetballen kon Rezaei de 2-0 in doel glijden. In de slotfase bracht Thelin opnieuw spanning in de wedstrijd met een rake kopbal. Charleroi leek de zege over de meet te slepen, maar in de toegevoegde tijd bezorgde Seck de Zebra's alsnog een koude douche. De kapitein van Waasland-Beveren werkte via de paal de 2-2 tegen de netten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de toegevoegde speeltijd komt de bal terecht bij Seck, die niet twijfelt en via de paal de gelijkmaker in doel schuift. Charleroi kan dus ook punten verliezen in "Mazzu-time".
de MAN
van de match
Lukebakio zorgde voor het gevaar bij Charleroi en kon af en toe een opening forceren tegen een goed georganiseerd Waasland-Beveren.
onze MENING
over de match
De toeschouwers bleven aanvankelijk op hun honger zitten, maar kregen uiteindelijk vier doelpunten te zien in het laatste half uur.