Op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League heeft Anderlecht opnieuw puntenverlies geleden. De landskampioen kwam niet verder dan 2-2 bij Kortrijk.

Na amper vijf minuten leek de thuisploeg al op voorsprong te staan, maar het doelpunt van De Smet werd voor heel erg nipt buitenspel afgekeurd. Anderlecht dreigde voor het eerst via Teodorczyk, die via Kumordzi in hoekschop kopte. Halverwege de eerste periode klommen de Brusselaars op voorsprong. Chipciu zette zich goed door op rechts en gaf voor waar Harbaoui scoorde met het hoofd. Daarna lukten het Budkivskiy en Harbaoui ook nog ieder een treffer te maken, maar die werden allebei afgekeurd. Vlak voor de pauze kon Appiah nog net op tijd wegkoppen voor Budkivskiy gevaarlijk werd.

De tweede helft begon voortvarend voor KVK. Na een geniale opening van Van Der Bruggen bracht D'Haene de bal van links laag voor het doel en aan de tweede paal duwde Ajagun tegen de netten. Anderlecht was nauwelijks bekomen van de gelijkmaker of De Smet stuurde Chevalier diep, die liep iedereen eraf en trapte via de paal raak. Bij beide goals ging Obradovic niet vrijuit en die werd even later dan ook vervangen door Onyekuru. Paars-wit probeerde te reageren met powerplay en dat lukte. Kaminski redde eerst op een schot van Harbaoui, vervolgens op de rebound van Teodorczyk, maar daarna trapte Onyekuru de gelijkmaker op het bord. Anderlecht was plots de betere ploeg en drukte door. Onyekuru claimde nog een strafschop na een ingreep van Kumordzi, maar kreeg enkel geel voor een schwalbe.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Geen strafschop voor Anderlecht in de slotfase, maar wel geel voor Onyekuru wegens een schwalbe.
de MAN
van de match
Van Der Bruggen. Zeer sterk op het middenveld van KVK.
onze MENING
over de match
Een billijke uitslag: Anderlecht klom op voorsprong, maar Kortrijk begon sterk aan de tweede helft en keerde de situatie helemaal om. Uiteindelijk sleepte Paars-wit met powerplay nog een terecht punt uit de brand.