Een inschieter van Wesley en een afgeweken schot van Cools: meer had Club Brugge vrijdagavond niet nodig om KV Mechelen opzij te zetten. Blauw-Zwart speelde de bezoekers zeker niet van de mat, maar Malinois was onvoldoende bij machte om op een punt te hopen.

Een eerste seizoensoverwinning pakken op het veld van Club Brugge: KV Mechelen stond voor een loodzware opdracht. Saulo Decarli kreeg in de uitnederlaag tegen Moeskroen vorige zondag best wat kritiek voor zijn zwakke inspeelpasses, maar maakte dat in eigen huis na acht minuten goed. De nieuwe Zwitser stuurde Ruud Vormer weg, die via een gelukje de 1-0 aanbood bij Wesley.

Club toonde waarom het al 64 (!) thuiswedstrijden op rij scoorde door de touwtjes stevig in handen te houden. Na een halfuurtje kreeg Brandon Mechele een unieke kans om al zijn derde van het seizoen te vieren, maar het doelhout behoedde Colin Coosemans van een tweede tegentreffer.

Bijna stond ook Abdoulaye Diaby op het scorebord, maar omdat hij Elias Cobbaut met een stevige duwfout behoedde voor een save op de doellijn. ging het feestje niet door. Ethan Horvath zweefde de 1-1 uit zijn doel vlak voor rust en zag een minuutje later hoe Dion Cools de 2-0 via Edin Cocalic in doel kon rammen.

Anthony Limbombe kreeg veel ruimte op links, maar frustreerde zijn ploegmakkers door keer op keer met oogkleppen op doel te stormen. Een ziekte waaraan heel wat thuisspelers leden vrijdagavond. Diaby moest ontgoocheld naar de kant, Emmanuel Dennis maakte zijn wederoptreden. Ook een zwakke Sylvère Ganvoula werd gewisseld. Mechele bracht zichzelf in problemen en liet zich de bal afsnoepen door Stefan Drazic. De spits toonde andermaal dat hij geen sneltrein is, waardoor het gevaar snel geweken was.

Eigenlijk was de dreiging al verdwenen toen de 2-0 tegen de netten schoof, want de tweede helft bleek verder een maat voor niks. Jordy Clasie mocht nog wat minuten maken op zoek naar matchritme. Club stelde Colin Coosemans dan wel weinig aan het werk, maar toch blijft Mechelen ook na zeven speeldagen zonder zege. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-0 van Cools zorgde ervoor dat Mechelen geen hoop meer leek te hebben op een puntje of meer.
de MAN
van de match
Nakamba was een verdedigende heerser en toonde zich stevig in de duels. Hij tekende ook voor een zeldzaam lichtpuntje door een poortje op Schoofs.
onze MENING
over de match
Inpakken en wegwezen voor beide ploegen. 18 op 21 voor Club, da's het enige wat ze hiermee opschieten. Geen mooi voetbal, maar dat was vanavond niet nodig tegen een mak Mechelen. Zelden leken de bezoekers aanspraak te maken op een puntje.