Hij stond al op nummer 1 in het klassement van de Pro Assist Century 21 en nu duikt hij ook op in de top-5 van de Gouden Stier. Ryota Morioka, de Japanse smaakmaker van Waasland-Beveren, is van alle markten thuis.

Vijf gelijke spelen waren er afgelopen weekend op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League, maar Waasland-Beveren wist wel een klinkende zege te boeken. De Waaslanders troefden Eupen af met 5-1 en Ryota Morioka had daar een belangrijk aandeel in. Hij schotelde Ibrahima Seck de 1-0 voor en scoorde zelf de 2-0 en 3-0.

In het klassement van de Pro Assist Century 21 leidt Morioka met 5 assists. Ruud Vormer (Club Brugge) staat tweede met 4 stuks. Daarna volgt met Isaac Kiese Thelin een ploegmaat van Morioka. De Zweed was de assistgever bij de goals van Morioka en bracht ook de 5-1 van Ryan Mmaee aan. Tussendoor scoorde hij zelf de 4-1. Een straffe prestatie!

In de Gouden Stier blijft ex-Waasland-Beveren-speler Zinho Gano op kop met 5 goals. Jonathan Bolingi, die met twee goals de matchwinnaar voor Moeskroen tegen Club Brugge was, staat tweede met eveneens 5 goals. Drie spelers hebben 4 goals achter hun naam, waaronder... Ryota Morioka!

De Japanner is alomtegenwoordig, maar in het klassement van de Clean Sheets vinden we hem vooralsnog niet terug. Nicolas Penneteau (Charleroi) staat daarin aan de leiding met vier clean sheets.