Standard en Charleroi delen de punten. Na een aangenaam kijkstuk bleef het 0-0 in een sfeervol Sclessin.

Er hing een aangename derbysfeer op Sclessin en dat inspireerde de thuisploeg tot een goede start. Mpoku bracht de bal voor doel. Aan de tweede paal vond hij Carlinhos, die zijn schot via de vingertoppen van Penneteau op de paal zag belanden. Charleroi moest zich beperken tot verdedigen. 


Na tien minuten ging Mpoku zijn kans vanop afstand. Er was een uitstekende parade nodig van Penneteau om de plaatsbal van Mpoku uit de winkelhaak te houden. Even later bracht Pocognoli de bal voor doel. Het schot van Carlinhos was te zwak om Penneteau te verontrusten. Charleroi herstelde langzaam het evenwicht in het spel, maar op kansen moest het even wachten. 

Op het half uur ging Lukebakio zijn kans vanop afstand. ZIjn schot ging hoog over. Vlak voor de pauze kregen de bezoekers nog een dot van een kans. Rezaei verlengde een goede voorzet, maar zag zijn poging gekeerd worden door een kattensprong van Ochoa. 0-0 was de stand aan de rust.  

De tweede helft begon niet met dezelfde intensiteit dan de eerste. Lukebakio probeerde het al snel van ver. Zijn schot ging een dikke meter over de goal van Ochoa. Standard probeerde het tempo op te voeren om de vlam aan te wakkeren, maar makkelijk ging dat niet. Bij Charleroi had Mazzu de pionnen goed uitgezet na de mindere eerste periode. 

 De eerste echte kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Fortuna haalde de achterlijn en zag Benavente komen aanlopen. Het schot van de Spanjaard werd afgeblokt. Hij had de bal iets sneller kunnen en moeten krijgen. Aan de overzijde zette Mpoku zich knap door. Hij vond klaarkijkend de vrijstaande Ndongala, die licht gehinderd door zijn ploegmaat Cop naast besloot. 

Bij de thuisploeg ging Luyindama achteraan aan het klungelen. Pollet kon alleen op doel af, maar Ochoa trok aan het langste eind. Aan de overzijde kreeg Carlinhos nog een reuzekans. Op aangeven van de ingevallen Djenepo schoot hij wild over de goal van Penneteau. Kansen kwamen er niet meer. 0-0 was een eerlijke uitslag voor een aangename wedstrijd. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net voor affluiten krijgt Carlinhos een unieke kans op de openingstreffer, maar de flankaanvaller schiet de voorzet van Djenepo wild in de tribune.
de MAN
van de match
Met enkele prima reddingen voor de pauze toonde Penneteau zich belangrijk voor zijn ploeg. Met deze reddingen had hij een groot aandeel in het gelijkspel. Na de pauze had hij minder werk.
onze MENING
over de match
Aangenaam kijkstuk. Standard was iets beter in het spel en had ook de betere kansen, maar toonde zich niet efficiĆ«nt genoeg om aanspraak te kunnen maken op de zege.