AA Gent leek op speeldag 6 in de Jupiler Pro League een eerste zege van het seizoen te pakken, maar een late kopbalgoal van Brabec besliste daar anders over. AA Gent en Genk delen de punten na een 1-1 gelijkspel.

De honger bij de thuisploeg was groot na de valse competitiestart. AA Gent begon ook gretig aan de partij, maar de beste kansen waren wel voor de bezoekers. Samatta trapte een voorzet onbesuisd over, terwijl Pozuelo even later de buitenkant van de paal trof.

Nadien hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Enkel op stilstaande fases werd het even warm aan beide zijde. Marcq kreeg een ideale schietkans, maar hij kraakte zijn schot. Aan de overkant kopte Ingvarsten een hoekschop naast. Tien minuten voor de rust kreeg de thuisploeg een strafschop na een lichte overtreding van Mata. Milicevic trapte de 1-0 ruststand via de handen van Vukovic binnen.

Na de pauze kwamen de bezoekers nadrukkelijker opzetten. Genk creëerde steriele druk, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Vukovic moest zelfs nog alles uit de kast halen om de 2-0 te verhinderen. Hij bracht knap redding op een schot van Machado.

Gaandeweg de tweede helft begon ook Genk enkele kansjes te sprokkelen. De vrijstaande Colley kreeg een hoekschop net niet onder controle, terwijl Malinovksyi een metertje naast trapte. De verdiende gelijkmaker voor Genk volgde vlak voor het einde toch. Brabec mocht helemaal alleen de 1-1 binnenkoppen. AA Gent moet het eerste overwinningsfeestje opnieuw even uitstellen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De late gelijkmaker van Brabec. Genk verdiende geen nederlaag en dat werd in extremis ook voorkomen. Voor AA Gent komt de late gelijkmaker ongetwijfeld hard aan. 
de MAN
van de match
Gigot. De verdediger van AA Gent speelde een uitstekende wedstrijd. Hij was het slot op de deur en hield Ingvartsen uitstekend uit de wedstrijd.
onze MENING
over de match
Het gelijkspel is een correcte weergave van het spel. Bij AA Gent zullen ze ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat ze hun eerste zege uit de handen laten glippen.