Waasland-Beveren heeft de drie punten in eigen huis gehouden tegen Eupen. De ploeg van Clement pakte uit met overtuigende 5-1 cijfers.

Na een uitgebreide studieronde sloeg Waasland-Beveren in twee minuten tijd twee keer genadeloos toe. Seck trapte de openingstreffer met een halve omhaal en via de binnenkant van de paal binnen. Amper één minuut later verdubbelde Morioka de score met een inzet van dichtbij.

Ook nadien bleef de thuisploeg het enige team dat voor doelgevaar kon zorgen. Van Crombrugge bracht redding op een schot van Boljevic en zag nadien de pogingen van Jans en Ampomah (nipt) naast zijn kooi eindigen. Vlak voor de rust telde Morioka de bezoekers echter helemaal uit. Zijn afstandsschot vloog dankzij een lichte deviatie voorbij een kansloze Van Crombrugge: 3-0 bij de rust.

De tweede helft leek lange tijd een maat voor niets. Eupen kon geen vuist maken en liet de thuisploeg op een drafje richting de drie punten gaan. De bezoekers zetten Roef na de pauze wel aan het werk, maar de doelman werd nooit echt in verlegenheid gebracht.

Toch bleek de tweede helft niet helemaal overbodig. In het slot van de wedstrijd vielen immers nog drie doelpunten te bewonderen. Leye duwde vijf minuten voor het einde de eerredder tegen de touwen. Een Eupense comeback leverde dat evenwel niet op. Integendeel, de thuisploeg vond zelf ook nog twee keer de weg naar het doel. Thelin (strafschop) en invaller Mmaee werkten de duidelijke 5-1 cijfers op het scorebord.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De twee doelpunten in twee minuten tijd van Waasland-Beveren. De thuisploeg kon toen de drie punten eigenlijk al in het klassement bijschrijven. 
de MAN
van de match
Morioka. De Japanner begon moeizaam aan de wedstrijd, maar bewees opnieuw zijn klasse met een assist en twee doelpunten. 
onze MENING
over de match
De overwinning van Waasland-Beveren is volledig terecht. De thuisploeg was het enige team dat voor doelgevaar kon zorgen. Eupen kwam bijzonder zwak voor de dag.