Op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League hebben revelaties Antwerp en STVV 1-1 gelijkgespeeld. Boli scoorde op twintig minuten van het einde de openingstreffer, maar niet veel later hingen de bordjes alweer gelijk na een doelpunt van Owusu. Thuisploeg Antwerp staat voorlopig vierde met elf punten. STVV pronkt een plaatsje hoger met dertien punten.

Het was thuisploeg Antwerp dat het felst startte aan de wedstrijd, zonder al te veel kansen te creëren. STVV onderging het spel en beperkte zich grotendeels tot verdedigen. Limbombe was in de eerste periode de gevaarlijkste man op het veld en wist met zijn snelheid en techniek de Limburgse verdediging af en toe pijn te doen. 


Na een dik half uur spelen was het dan toch uitploeg Sint-Truiden dat voor het eerste schot op doel zorgde. Legaer wist Boli te bereiken, waarna die laatste zich vrij kapte en op doel besloot. Antwerp-doelman Bolat kwam echter niet in de problemen. Nog geen minuut later kregen we ook een doelpoging van Antwerp te zien. De trap van Ivo week af op Kotysch en verdween rakelings langs het doel van STVV-doelman Pirard. Ruststand: 0-0.

Het was andermaal de ploeg van trainer Bölöni dat het best uit de kleedkamers kwam. Het thuispubliek ging aan het begin van de tweede periode vol achter haar team staan. De wedstrijd werd bitsiger en dat was ook te merken aan het aantal gele kaarten dat werd uitgedeeld. 

Met nog twintig minuten te spelen, counterde uitploeg Sint-Truiden. De Norre speelde de bal naar Charisis, die vervolgens STVV-spits Boli aanspeelde. Die laatste twijfelde niet en schoof de 0-1 in doel. STVV kon niet lang genieten van haar voorsprong, want niet veel later leed De Sart balverlies voor de eigen rechthoek. Owusu krulde het leer tot slot tegen de netten. 

Antwerp ging nog vol voor de overwinning, maar wist niet meer te scoren. Zo hielden beiden ploegen elkaar in evenwicht. Eindstand: 1-1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Owusu behoedde Antwerp van een thuisnederlaag. 
de MAN
van de match
Hairemans speelde een sterke wedstrijd op het Antwerpse middenveld en zorgde met zijn perfecte hoekschoppen meer dan eens voor gevaar.
onze MENING
over de match
Het was een bitsige, maar interessante wedstrijd tussen twee seizoensrevelaties. Thuisploeg Antwerp maakte logischerwijs het spel, maar toch wist STVV op voorsprong te komen.