Moeskroen heeft Club Brugge een eerste competitienederlaag aangesmeerd. Het won in eigen huis met 2-1. Bolingi scoorde tweemaal voor de thuisploeg. Densil maakte de Brugse goal.

Voor Club Brugge stond er met de verplaatsing naar Moeskroen een lastige wedstrijd op het programma. De bezoekers begonnen wel het best en waren vrijwel meteen gevaarlijk via Vanaken, maar zijn schot ging over en naast. Cools kreeg een duwtje in de zestien meter, maar scheidsrechter Boucaut zag er geen strafschop in.

Op het kwartier ging de bal aan de overzijde wel op de stip. Limbombe duwde Olinga onderuit en Boucaut twijfelde niet. Bolingi zette zich achter de bal en trapte de strafschop hard in doel. Lang kon Moeskroen niet profiteren van de voorsprong. Na een knappe ingestudeerde hoekschop vond Vormer Denswil aan de tweede paal. De Nederlandse verdediger kopte de gelijkmaker hard in doel.

De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. In de combinatie was Club Brugge wel net iets beter. Zo combineerde het Vanaken vrij. Vormer kwam centimeters tekort om diens voorzet in doel te verlengen. Aan de overzijde gooide Huygebaert een korte hoekschop voor doel. Bolingi troefde Horvath af in de lucht en kopte Moeskroen terug op voorsprong. 2-1 was meteen de ruststand.

Club Brugge kreeg de bal in het begin van de tweede periode. Het was ook meteen gevaarlijk. Vormer legde de bal goed af voor Cools, die hard uithaalde. Bailly bracht knap redding. Nadien moest Club Brugge zijn greep op Moeskroen en op de wedstrijd lossen. Grote kansen bleven uit langs beide zijden. Mohamed besloot op Horvath. Aan de overzijde trapte Diaby naast de bal.

Twintig minuten voor affluiten zette Limbombe zich door op links. Hij haalde de achterlijn en schilderde de bal klaarkijkend op het hoofd van Diaby, die onbegrijpelijk naast kopte. Vanaken ging even later twee man voorbij. Hij besloot via een Moeskroens been in het zijnet.

Een echt slotoffensief van Club Brugge kwam er niet meer. Refaelov mocht nog een vrije trap nemen diep in de toegevoegde tijd, maar mikte de bal een dikke meter over. Club Brugge verliest voor het eerst dit voetbaljaar in de vaderlandse competitie.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vijf minuten voor de pauze lijkt Horvath uit te komen op een hoge bal. De doelman van Club Brugge bedenkt zich en staat in niemandsland wanneer Bolingi de 2-1 in doel kopt.
de MAN
van de match
Met twee doelpunten zette Bolingi Moeskroen op weg naar de zege tegen Club Brugge. Bolingi was een gesel voor Decarli en Mechele die hun handen vol hadden met de aanvaller van de thuisploeg.
onze MENING
over de match
Club Brugge voetbalde zonder inspiratie en kon het blok van Moeskroen niet uit verband spelen. Moeskroen trok zich na de 2-1 terug en trok het gelijkspel overeind.