De 21-jarige Zakaria Bentato heeft zijn droomjob beet, want de Brusselaar is de eerste professionele e-sporter die RSC Anderlecht in dienst neemt. Vanaf vandaag/donderdag mag Bentato zich dagelijks uitleven in het spel FIFA, een primeur in het Belgische voetbal.

De zoektocht naar de eerste e-sporter voor RSC Anderlecht begon in februari. Uit 3.500 geïnteresseerden kwam Bentato als winnaar uit de bus. Zijn offensieve voetbal en tweetaligheid spraken de club meteen aan. Natuurlijk is Bentato zelf hevige fan van Anderlecht en kan hij nu ook van zijn hobby zijn beroep maken. De club geeft hem een voltijds contract voor één jaar en het prijzengeld van de toernooien die hij speelt, is voor de gamer zelf.

"Ik moet professioneel zijn, want het is meer dan op een stoel zitten en spelen", legt Bentato uit. "Gezonde voeding, goed slapen, de levenswijze van een echte sporter dus, dat is ook voor mij belangrijk." Daarom mag de gamer ook van alle faciliteiten van de club, zoals de fitnesszaal en de kinesist, gebruikmaken.

Zijn "kantoor" bevindt zich in de spelerslounge, waar een locker, een sofa en een tv-scherm op een laagje kunstgras geïnstalleerd zijn. "Er zijn twee plaatsen op de sofa, dus ik denk dat het niet lang zal duren voor de spelers me uitdagen. Ik heb gehoord dat Leander Dendoncker en Olivier Deschacht erg goed zijn in FIFA", aldus Bentato.