Antwerp heeft in een ware doelpuntenkermis Oostende verslagen. Na een bloedstollend slot werd het in Oostende 3-4.

Oostende begon fel aan de partij en dat leverde ook meteen een kans op. Bjelica bereikte Musona aan de rand van het strafschopgebied. De Zimbabwaan twijfelde niet en dwong Bolat meteen tot een prima redding. De reactie van Antwerp liet niet lang op zich wachten. Rodrigues draaide zich na een lange bal van Haroun goed vrij en besloot maar net over. Het tempo lag enorm hoog in het openingskwartier maar Berrier en Musona, langs Oostendse zijde en Jaadi en opnieuw Rodrigues voor de bezoekers konden hun ploeg niet op voorsprong brengen.

Halfweg de eerste helft was de thuisploeg daar opnieuw na balverlies van Antwerp. Berrier schakelde razendsnel om en speelde op het juiste moment Musona aan die op zijn beurt Bolat tegenvoets wilde verschalken. Bolat had het echter goed doorzien en hield zijn ploeg overeind. Tien minuten later moest hij zich toch gewonnen even op een strafschop van Berrier. De Fransman stuurde de Antwerpse goalie naar de verkeerde hoek en scoorde met een panenka. 1-0 was ook meteen de ruststand.

Antwerp kwam met frisse moed uit de kleedkamers en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Eerst kon Proto nog redding brengen op een goed getrapte vrije trap van Jaadi, enkele minuten later moest hij zich toch gewonnen geven toen Rodrigues een voorzet van Haroun met buitenkant rechts spectaculair over hem in doel devieerde. 1-1 na 54 minuten voetbal. Oostende monopoliseerde nadien de bal en ging op zoek naar de voorsprong.

DOL SLOTKWARTIER

Toch was het Antwerp dat opnieuw de weg naar de netten vond. Op een corner van Hairemans liet Borges doelman Proto geen kans. Hij schoot de bal via de lat in doel. Drie minuten later en met nog tien minuten te spelen verdubbelde Limbombe de voorsprong. Na een gemeten lange bal omspeelde hij Proto en legde de 1-3 in doel. In minuut 86 was het aan Gano om zijn eerste voor Oostende in het mandje te leggen, 2-3. 50 seconden later lag de bal er aan de overzijde opnieuw in, Rodrigues met zijn tweede van de avond en 2-4. Nog was het niet gedaan want in de slotminuut schoot Conte de 3-4 nog tegen de netten. Oostende kreeg nog de kans op de 4-4 maar Mosona zijn kopbal ging naast.

Door de 3-4 nederlaag is de crisis bij Oostende compleet. Het blijft als enige achter met 0 punten uit 5 wedstrijden. Antwerpen doet met een sterke 10 op 15 voorlopig goed mee bovenaan de rangschikking.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-1 van Rodrigues deed het geloof bij Antwerp weer volledig aanwakkeren. 
de MAN
van de match
Rodrigues was met zijn snelle acties een continue dreiging voor de Oostendse verdediging. Bekroonde zijn wedstrijd met 2 doelpunten. 
onze MENING
over de match
Propaganda voor het voetbal. Twee teams die met open vizier streden en er een mooi schouwspel van maakten.