Club Brugge was gebrand op een zege na de Europese uitschakeling en mepte Standard al binnen de eerste zeven minuten buiten westen. De Rouches herstelden niet van die klap.

Decarli kwam bij Club in de ploeg centraal achterin. Vooraan het duo Wesley-Diaby. Geen Sa bij de Rouches, waardoor Raman nog eens een kans kreeg om te starten. De studieronde duurde amper twee minuten. Toen legde Vanaken de bal breed naar de vrijstaande Limbombe. Zijn voorzet werd via de rug van Laifis klaargelegd voor Vanaken die simpel en hard binnenknalde.

Amper vier minuten later was de wedstrijd al helemaal gespeeld. Vormer recupereerde en speelde in op Vanaken. Die bediende met een telegeleide dieptepas Wesley. Scholz stond aan de buitenkant en kwam er niet meer aan. Ook Ochoa was kansloos. 2-0 na amper zeven minuten.

Nadien zakte Club in en liet het de bal meer aan Standard. Dat pakte bijna verkeerd uit, maar een poging van Dossevi strandde op de paal. Veel grote kansen kregen de Rouches niet meer in de eerste helft. Zeker niet zo groot als die van Diaby na mistasten van Laifis. Maar Ochoa stond tot drie keer op rij in de weg van de 3-0.

Ondanks de voorsprong ging het thuispubliek kort na rust toch aan het morren omdat blauwzwart de bezoekers te veel ruimte liet. Zo kon Agbo net voorbij de tweede paal moederziel alleen terug voorkoppen, maar zonder een ploegmaat te vinden. Het gemor ging ook al weer snel liggen. Wesley vond Vanaken. Zijn schot leek ongevaarlijk tot Scholz er zijn scheen tegen zette en de bal zo in doel verdween.

Nadien mocht Carlinhos nog zijn debuut maken bij de bezoekers. Raman en Bokadi waren in één en dezelfde actie nog dicht bij de eerredder, maar telkens stond Horvath in de weg. Standard slaagde er zo al voor de derde wedstrijd op rij niet in om te scoren. Mechele maakte het feest voor de thuisploeg nog completer door de 4-0 te scoren. Club mag zo met een 15 op 15 de interlandbreak in, Standard moet het met 11 punten minder doen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Diaby mag drie keer oog in oog met Ochoa de 3-0 maken, maar telkens redt de Mexicaanse doelman.
de MAN
van de match
Hans Vanaken scoorde en liet scoren in de zeven eerste minuten waardoor Club een rustige namiddag tegemoet ging. Nadien deed hij zelfs de tegenstander scoren voor Club.
onze MENING
over de match
Club startte verschroeiend. Standard liet nadien zien dat het te weinig kwaliteit heeft om top te zijn in België.