Sporting Lokeren heeft voor de tweede keer dit seizoen de drie punten gepakt. Het won op eigen veld na een sterke tweede helft met 3-0 van Eupen.

Lokeren begon het best aan de partij. De Waaslanders hadden het meeste balbezit maar echt grote kansen leverde dat in de openingsfase niet op. Eupen, voor de gelegenheid in het rood, verdedigde goed in blok en gaf weinig ruimte weg. Het was dan ook wachten tot halfweg de eerste helft voor een eerste echte kans. Na een voorzet van Skulason moest Van Crombrugge een eerste keer plat op een poging van Enoh. Maric probeerde het nadien nog eens van net buiten de zestien maar zijn poging ging net naast. Eupen was op zijn beurt een keer gevaar na een steekbal van Luis Garcia, Valiente devieerde net naast. Na een kansarme eerste helft was 0-0 dan ook een logische ruststand.

Na rust een compleet ander spelbeeld. Lokeren kwam met een enorme drang naar voren uit de kleedkamers en dat leverde meteen iets op. De Ridder met de lange bal tot bij Kehli. Die nam de bal schitterend uit de lucht en liet Van Crombugge overhoeks geen kans. 1-0 na 48 minuten. Lokeren controleerde de tweede helft. Enoh liet eerst de kans op de 2-0 nog liggen maar de ingevallen Söder deed dat niet. Hij zette zich door op rechts en knalde de bal staalhard in de veste hoek. In het slot deed Miric de boeken voor Eupen volledig dicht met een lage schuiver. Na een sterke tweede helft won Lokeren met 3-0 van een zwak Eupen. Trainer Peter Maes pakt zo 6 op 9 na zijn terugkeer op Daknam.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De snelle 1-0 na rust effende het pad voor een al bij al makkelijke Lokerse zege. 
de MAN
van de match
Steve De Ridder was na rust een constante dreiging voor de Eupense defensie.
onze MENING
over de match
Een terechte zege na een sterke tweede helft voor Lokeren.