Charleroi blijft ook tegen Zulte Waregem foutloos. In de eerste helft bracht Olayinka de bezoekers van Zulte Waregem op voorsprong. Na de pauze maakte Rezaei eerst gelijk maken. Iseka leek de match te beslissen maar Baby en Rezaei brachten op enkele minuten de totale ommekeer tot stand.

Leider Charleroi ontving die andere ploeg in vorm, Zulte Waregem, in het Stade du Pays. In deze partij stonden de twee beste verdedigingen tegenover elkaar. Dit was ook te merken in de eerste helft, want beide ploegen gaven enorm weinig weg. Hierdoor speelde het spel zich vooral af op het middenveld. De eerste grote kans kwam er pas na een klein half uur spelen. Lukebakio zette de bal slim voor naar Pollet. De spits kon de bal vervolgens controleren, maar knalde het leer vervolgens hoog over het doel van Bostyn.

De bezoekers konden daar maar weinig tegenover zetten. Tot De Pauw met een slim balletje De fauw vrij speelde op de rechterflank. De verdediger zette de bal slim terug voor doel tot bij Coopman, maar die kraakte zijn schot waardoor Penneteau de bal naast kon laten rollen. Even later schudde Baby nog een mooie solo uit zijn schoenen en hield vier spelers van Zulte aan de praat. Hij gaf de bal vervolgens nog goed mee met Pollet, maar hij knalde net over het doel.

Het venijn van de eerste helft zat hem uiteindelijk toch nog in de staart. Enkele minuten voor de rust kon Essevee nog een mooie aanval in elkaar steken. Coopman gaf de bal naar buiten bij De Pauw, die onmiddellijk voor doel. Olayinka kwam heel slim naar de eerste paal gelopen en kopt de bal net voor Penneteau in het doel. Zo gingen de bezoekers op de valreep met een voorsprong de rust in. Na de pauze leek Charleroi meteen een kans te hebben om gelijk te maken. Want Marinos ging in het zestienmetergebied neer na een duel met Olayinka. Vertenten zag er echter geen strafschop in.

De reactie van Zulte Waregem kwam er snel via een snelle counter. Kaya kon ver lopen met de bal aan de voet maar had dan te veel tijd nodig. Hij vergat De Pauw te zoeken voor doel waardoor de kans weg was. De bezoekers bleven loeren op de counter, want even later kon Kaya wel zelf de actie maken en vol op doel trappen. Penneteau ging goed plat en duwde naast.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd Sporting Charleroi toch beloond voor een betere tweede helft. De invallers Saglik, Bedia en Benavente vonden elkaar en die laatste gaf de bal vervolgens naar de tweede paal waar Rezaei goed was gevolgd en kon scoren. En de Zebra?s waren nog niet tevreden want ze hielden de druk hoog. Daar profiteerde Zulte Waregem uiteindelijk van via Leya Iseka. De invaller werd weggestuurd en zette Dessoleil slim in de wind. Hij trapte vervolgens op doel en via Martos, de paal en Marinos ging de bal in doel.

De match leek beslist, maar dat was buiten de Mazzu-time gerekend in de vier minuten blessuretijd. Eerst kopte een volledig vrijstaande Baby een vrije trap van Saglik slim in doel door Bostyn tegenvoets te pakken. En het was nog niet gedaan want na zijn tweede gele kaart moest De Sart vroegtijdig naar binnen. Rezaei maakte de ommekeer zelf nog volledig door in de laatste seconden nog te scoren na alweer een goede vrije trap van Saglik. Charleroi pakt zo opnieuw de drie punten en blijft foutloos.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Mazzu-time! Baby en Rezaei scoren twee keer in de extra tijd om Charleroi toch de zege te bezorgen.
de MAN
van de match
Amary Baby speelde alweer een beresterke partij. Zijn doelpunt in de extra tijd hielp de thuisploeg mee aan de zege.
onze MENING
over de match
Charleroi flikt het alweer in de allerlaatste minuut. Het blijft een fenomeen om naar te kijken. Zulte Waregem verdiende meer, maar dacht te vroeg dat het de schaapjes op het droge had.