AA Gent wacht nog altijd op zijn eerste zege van het seizoen. Op het veld van Moeskroen gaf het een dubbele voorsprong nog uit handen. Na rood voor Gigot ging de ploeg van Rednic na de rust op en over de bezoekers.

AA Gent liet vanaf de aftrap weinig twijfel bestaan over de missie waarmee het naar Moeskroen was afgezakt. Na een 1 op 9 was enkel de volle buit goed genoeg. De bezoekers trokken meteen ten aanval, maar het eerste handvol kansen leverde nog geen doelpunt op. Pas na 25 minuten deed Brecht Dejaegere de netten een eerste keer trillen. Hij nam het passje van Sylla netjes mee in zijn loop en stak het leer onhoudbaar in het dak van het doel.

Zo'n vijf minuten na zijn assist zette Sylla ook zijn eigen naam op het scorebord. Hij zette Godeau op het verkeerde been en plaatste de bal langs Bailly in doel. Het zag er rooskleurig uit voor de bezoekers tot scheidsrechter Laforge net voor de pauze een rode kaart onder de neus van Gigot schoof. Die ging met zijn been vooruit wel voor de bal, maar Olinga ging met voldoende gevoel voor drama tegen de vlakte.

Tegen tien man drukte Moeskroen na de pauze het gaspedaal helemaal in. Gent kwam amper nog in het stuk voor, maar hield al bij al lang het hoofd boven water. Pas ruim na het uur kreeg de thuisploeg loon naar werken. Doelman Kalinic bokste een voorzet in de voeten van Mohamed en die nam het cadeautje graag aan.

De aanvalshonger van de thuisploeg was onstilbaar en in een knotsgekke slotfase ging ze met de steun van het publiek nog op en over Gent. Eerst zorgde Govea met een goed schot voor de gelijkmaker en even later zette Bolingi zijn strafschop in twee tijden om: 3-2. Gent bleef verbijsterd achter en bengelt met 1 op 12 bijna helemaal onderaan het pak na vier speeldagen.

 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de 43e minuut krijgt Gigot rechtstreeks rood voor een tackle op Olinga. Een strenge beoordeling van de scheidsrechter. Met een man minder heeft Gent na de pauze geen verweer tegen Moeskroen.
de MAN
van de match
Govea. Was vooral na de pauze het brein van Moeskroen en bekroonde zijn match met de gelijkmaker.
onze MENING
over de match
Gent zit in de hoek waar de klappen vallen. Het rapport van Vanhaezebrouck oogt na vier speeldagen heel mager. Alleen KV Oostende, een andere Play-off I-ploeg, doet nog slechter.