Club Brugge houdt het maximum. Het won met 1-2 bij Kortrijk. Vossen en Diaby zetten Club Brugge op een dubbele voorsprong. Stojanovic milderde nog tot 1-2.

Bij Club Brugge voerde Leko maar liefst zeven wijzigingen door. Zo kwamen onder meer Mera, Vanlerberghe, Vlietinck en Diaby aan de aftrap bij de bezoekers. Het was Kortrijk dat het balbezit mocht hebben, maar de thuisploeg voetbalde niet snel genoeg om Club Brugge uit verband te spelen. Na tien minuten ging Diaby zijn kans uit de tweede lijn. Kaminski ging goed plat en werkte in hoekschop. Die corner schoot door tot bij Vossen, die in één tijd afdrukte. Kumordzi beroerde de bal met de hand en het leer ging op de stip. Vossen zette de strafschop koelbloedig om. 


Aan de overzijde was het wachten op een kopballetje van Kovacevic op het kwartier. Kortrijk kreeg de bal van Club Brugge en trok geleidelijk naar voor. Vanlerberghe werkte een voorzet van Chevalier bijna in eigen doel. Op de daar opvolgende corner moest Horvath de kopbal van Kovacevic over duwen. Club Brugge reageerde via Diaby, die er Van Loo uitliep. De aanvaller van Club Brugge besloot van dichtbij op Kaminski. Enkele minuten later moest Horvath plat gaan op een harde knal van Verboom. 

Op het half uur werd Chevalier diep gestuurd. De Fransman talmde iets te lang om te kunnen afdrukken waardoor Mera kon terugkomen. Nog in dezelfde minuut kreeg Refaelov een schietkans, maar hij mikte pal op Kaminski. Kortrijk nam de bovenhand in het spel. De Smet kopte een voorzet van Verboom in het zijnet. Even later zette diezelfde De Smet Horvath aan het werk met een listig balletje, maar het sluitstuk van Club Brugge was attent. Diep in de toegevoegde tijd leek Vossen nog te gaan scoren, maar Kaminski hield Kortrijk overeind. 0-1 was de stand bij de rust.

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer. Vanaken haalde meteen de achterlijn. Hij bood Diaby de 0-2 op een schoteltje aan, maar de Malinees trapte naast de bal. Club Brugge knutselde even later een prima aanval in elkaar. Vanaken stuurde Refaelov diep. De aanvoerder hield het overzicht en legde de bal klaar voor Diaby, die ditmaal wel raak trof. De bezoekers moesten even bekomen van de opdoffer. 

Via Stojanovic kon Kortrijk toch dreigen. Hij schoot van ver, maar zag zijn schot via de paal buiten gaan. De daaropvolgende hoekschop kwam bij Ajagun, die afdrukte. Horvath kende geen problemen met zijn poging. Kortrijk leek nog wel in een ommekeer te geloven, maar de kansen bleven uit. Een dikke twintig minuten voor het einde gooide Ajagun de bal voor doel. Lepoint miste eerst nog, maar aan de tweede paal duwde Stojanovic de bal over de lijn binnen. 

Club Brugge kwam er via Wesley en De Bock nog eens uit. De Bock vond Vossen, die de bal klaar legde voor de ingevallen Vormer. De Nederlander kon zijn schot niet kadreren. Kortrijk bleef wel komen. Kage mikte vanop de achterlijn op Horvath. Aan de overzijde stak Verboom zijn voet tussen een pas van Vossen naar Wesley. Hij devieerde de bal maar net naast de paal buiten. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Meteen na de pauze knutselt Club Brugge een knappe aanval in elkaar. Refaelov vindt Diaby, die voor de dubbele voorsprong zorgt. Kortrijk moet bekomen van deze opdoffer. 
de MAN
van de match
Vanaken speelde opnieuw een keurige wedstrijd op het Brugse middenveld. Hard werkend bij balverlies en met zijn technisch en tachtisch vernuft zette hij de lijnen uit in balbezit. 
onze MENING
over de match
Kortrijk was zeker niet de mindere van Club Brugge, maar toonde zich minder scherp voorin. Achteraan stond het bij Club Brugge iets beter, waardoor de overwinning zeker niet gestolen is.