Anderlecht verliest met 2-3 van STVV. Bruno en Boli scoorden in de eerste helft. Legear en opnieuw Boli bouwden de voorsprong uit. Het doelpunt van Teodorczyk kwam te laat voor de thuisploeg.

Anderlecht stond op de vierde speeldag van het seizoen al voor een belangrijke wedstrijd tegen STVV. De bezoekers uit Sint-Truiden kwamen zorgeloos naar het Astridpark en begonnen het beste aan de partij. Na een twintigtal minuten viel het eerste doelpunt van de match echter wel voor Anderlecht. Bruno kreeg de bal voor zijn voet en trapte met buitenkant rechts richting doel. Pirard schatte de bal totaal verkeerd in en liet de bal door zijn handen in doel glippen.

Lang kon Anderlecht niet van deze voorsprong genieten want slechts enkele minuten later kon Boli aan de tweede paal een voorzet van Charisis vrij in doel koppen. Tien minuten later maakte Onyekuru de actie in de zestien meter wanneer hij door Kitsiou werd aangetikt. Smet twijfelde niet en legde de bal meteen op de stip. Hanni zette zich achter de bal maar Pirard koos de goede hoek en duwde het leer weg.

Even later kreeg Charisis nog een heel grote kans om de bezoekers op voorsprong te brengen. Sels ging echter goed plat en voorkwam de achterstand. De bezoekers begonnen ook het beste aan de tweede helft. Verloren zoon, Legear, maakte zijn debuut voor de Kanarie?s en was ook meteen bepalend. Hij bracht STVV op voorsprong op aangeven van Botaka. Even later was Legear de assistgever voor Boli, die opnieuw helemaal vrij stond aan de tweede paal en de bal voorbij Sels kopte.

Anderlecht was zo op achtervolgen aangewezen, maar kwam eigenlijk nooit in zijn spel. Uiteindelijk kon Teodorczyk nog wel milderen tot 2-3, maar verder kwam de thuisploeg niet meer. STVV pakt zo 9 op 12 en schuift op in het klassement. Anderlecht daarentegen heeft de competitiestart een beetje gemist en zal zich moeten herpakken in de komende wedstrijden.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Aan het begin van de tweede helft maakt Legear zijn debuut voor STVV. Het duurt niet lang voor hij ook effectief zijn stempel drukt.
de MAN
van de match
Legear was de beslissende man voor de bezoekers. Boli speelde zich met twee doelpunten ook in de kijker.
onze MENING
over de match
Anderlecht speelde alweer een zwakke partij en verdiende niet te winnen. STVV speelde dan weer zonder complexen en pakt 9 op 12 tegen de grote ploegen.