Antwerp heeft bij zijn terugkeer naar de Jupiler Pro League ook zijn tweede uitwedstrijd gewonnen. De Great Old haalde het met 1-2 bij KV Mechelen.

Mechelen begon verschroeiend aan de match: Drazic bracht voor en Matthys zette doelman Bolat meteen aan het werk. De thuisploeg bleef de zestien van Antwerp bestoken, maar de Great Old ontsnapte. Aan de overkant kreeg Haroun een geweldige kans, oog in oog met de keeper trapte hij recht op Coosemans. Het was een aangenaam eerste kwartier, maar de dominantie van Mechelen verdween en kansen bleven uit, ook voor Antwerp. Op slag van rust trapte Drazic na een inworp wel nog op de lat.

Het begin van de tweede helft was voor Antwerp en halverwege zette kapitein Duplus zijn team met een geweldige overhoekse knal op voorsprong. Meteen daarna kreeg Rits al de kans op de gelijkmaker, maar Bolat lag snel tegen de grond. De bezoekers leken de zege uit de brand te slepen tot invaller Bandé drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de 1-1 toch op het bord kopte. In een onwaarschijnlijk slot werkte uitblinker Haroun met een fantastische baltoets de bal nog over Coosemans in doel: drie punten voor Antwerp.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Duplus: een geweldige pegel.
de MAN
van de match
Faris Haroun. Zeer sterk op het Antwerpse middenveld.
onze MENING
over de match
Mechelen had meer overwicht, maar bracht te weinig om de bezoekers in de problemen te brengen en kreeg in de slotfase zelfs het deksel op de neus.