Leye bracht zijn nieuwe club Eupen op voorsprong, maar Jonckheere stelde nog voor de rust gelijk. Na de pauze zorgde Ocansey voor de beslissende 2-1, meteen goed voor de eerste driepunter. Oostende blijft achter met een teleurstellende 0 op 12.

Meteen twee opvallende debutanten aan de Kehrweg... Bij Eupen startte Leye onmiddellijk in de basis, aan de overkant moest Gouden Stier Gano voor het eerste Oostendse doelpunt, én overwinning, zorgen. Voorts verwees trainer Vanderhaeghe Lombaerts naar de bank en posteerde hij het duo Rozehnal-Tomasevic centraal in de verdediging.

De eerste echte mogelijkheid was voor de thuisploeg. Schouterden legde slim achteruit op Leye, maar die knalde hoog over doel. Ook die andere nieuwkomer Gano wou zich laten opmerken. Hij kon een uitstekende voorzet van Milic echter niet kadreren. Halfweg de eerste helft was het wél raak voor Eupen. Mbaye Leye opende zijn conto bij zijn nieuwe ploeg door een perfecte pass van Luis Garcia voorbij een kansloze Proto in doel te koppen: 1-0!

Oostende van zijn kant had deze competitie nog niet de weg naar doel gevonden en ook vandaag was KVO niet al te efficiënt. Zowel Gano als Milic kregen nog kansen op de gelijkmaker, maar faalden in de afwerking. Tien minuten voor de rust was het echter wél prijs voor de troepen van Marc Coucke. Na een goede actie van Canesin legde Gano het leer klaar voor de aanstormende Michiel Jonckheere en die bracht de bordjes terug in evenwicht: 1-1! Vlak voor tijd kwam Gano zowaar nog dicht bij de voorsprong, maar doelman Van Crombrugge liet zich niet ringeloren. Beide teams gingen rusten bij een gelijke stand!

De tweede helft werd aangevat met meteen twee uitstekende mogelijkheden. De eerste was voor Ocansey, maar oog in oog met Proto schoof de flankspeler het leer nipt voorlangs. Aan de overzijde kreeg Canesin een haast identieke mogelijkheid, maar ook hij plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal. Op het uur zette Eric Ocansey zijn misser wél recht. Na een sublieme doorsteekpass van Lazare knalde hij de 2-1 tegen de touwen! Yves Vanderhaeghe gooide met Conté en Akpala nog wat extra aanvallend geweld in de strijd, maar de beste kans was toch opnieuw voor Gano. Canesin legde breed waarna de voormalige aanvaller van Waasland-Beveren haast niet meer kon missen, maar toch wist hij de uitgelezen mogelijkheid nog te verkwanselen.

Ook de slotfase leverde niets meer op voor Oostende en zo hadden de Kustboys nog een lange busreis, met een 0 op 12 op zak, voor de boeg. Vooral het gebrek aan scorend vermogen begint stilaan een groot probleem te worden voor KVO. Eupen van zijn kant, heeft de eerste driepunter beet en heeft terug wat ademruimte...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Mbaye Leye maakte zijn debuut aan de Kehrweg en heeft zijn neus voor doelpunten nog niet verloren. Halfweg de eerste helft zorgde hij met zijn eerste doelpunt voor de 1-0, waarmee hij zijn nieuwe club Eupen op weg zette naar de overwinning.
de MAN
van de match
Zeer weinig uitblinkers in deze wedstrijd.. Leye toonde meteen zijn waarde voor Eupen en Lazare speelde een goede wedstrijd op het middenveld. De man van de match is echter Luis Garcia. Dé draaischijf bij Eupen, en bovendien goed voor een assist bij de 1-0 én de man die de voorbereidende actie inluidde op de 2-1.
onze MENING
over de match
De partij ging eigenlijk gelijk op qua balbezit, maar de betere kansen waren in feite voor Oostende. Toch blijven de drie punten in Eupen, dat zich efficiënter toonde voor doel. Leye kende een geslaagd debuut met meteen een doelpunt achter zijn naam... Gano daarentegen was vooral ongelukkig in de afwerking en had een paar keer kunnen en moeten scoren. Voor Oostende is het intussen 5 voor 12, maar het puntentotaal zegt slechts 0 op 12...