Op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League heeft Charleroi met 0-1 gewonnen in Genk. De Zebra's behouden zo het maximum van 12 op 12. Alleen Club Brugge kan zondag nog langszij komen.

Mata maakte zijn debuut voor Genk tegen zijn vorige club, die hem uitleent aan de Limburgers. Het werd al snel duidelijk dat de Zebra's een stevige organisatie hadden neergezet en daar vond het team van Stuivenberg geen antwoorden op. Bovendien maakte doelman Vukovic een erg onzekere indruk bij de thuisploeg. De AustraliĆ«r ging wel twee keer goed tegen de grond op pogingen van Pollet. In de laatste vijf minuten voor de pauze ook eens twee keer Genk: Buffel krulde naast na een tussenkomst van Penneteau. Khammas leverde een gemeten voorzet af tot bij Samatta en diens kopbal op slag van rust miste net het doel.

Eenzelfde spelbeeld na de onderbreking. Vlak voor het uur verlengde Dessoleil een inworp met het hoofd en via Berge ging de bal ongelukkig in doel. Genk stelde daar amper kansen tegenover. De 0-2 van Benavente werd afgekeurd wegens buitenspel en dat gebeurde ook met de 1-1 van Schrijvers, maar bij die laatste was dat wel onterecht. De bezoekers speelden het nadien zakelijk uit en laten Genk achter met een teleurstellende 4 op 12.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De ongelukkige baltoets van Berge waardoor het leer in eigen doel verdween.
de MAN
van de match
Nurio. Onvermoeibaar bij de Zebra's.
onze MENING
over de match
Genk kon nooit swingen terwijl Charleroi een degelijke organisatie neerzette en amper iets weggaf. Het doelpunt van Schrijvers werd wel onterecht afgekeurd.