Kortrijk mag drie punten bijschrijven. Het klopte Eupen met 1-2. Stojanovic en Chavalier zorgden voor de dubbele voorsprong. Het tegendoelpunt van Loties kwam te laat.

Eupen ging in eigen huis tegen Kortrijk op zoek naar zijn eerste punten van het seizoen. Na tien afwachtende minuten was de eerste kans ook voor de thuisploeg. Luis Garcia schilderde een vrije trap op het hoofd van nieuwkomer Valiente. Kaminski moest alle zeilen bijzetten om zijn kopbal uit zijn doel te houden. 


 De thuisploeg bleef de gevaarlijkste ploeg. Ocansey zette zich goed door op rechts en behield het overzicht. Hij koos er Verdier uit. De Franse spits schoot de lage voorzet hoog over. Enkele ogenblikken later eiste Verdier een vrije trap op. Deze mikte hij een meter over het doel van Kaminski. Qua kansen was het al Eupen wat de klok sloeg. Wague mikte een afvallende bal in de armen van Kaminski. 

In het slotkwartier van de eerste helft kwam Kortrijk beter in de wedstrijd. Het zag De Smet wel geblesseerd uitvallen. Diens vervanger, Stojanovic, had maar twee minuten nodig om zijn naam op het scorebord te zetten. Na een knappe collectieve aanval vond Lepoint de vrijstaande Stojanovic aan de tweede paal. Stojanovic verraste Van Crombrugge in de korte hoek. 0-1 was een gevleide ruststand voor Kortrijk.

De tweede periode begon met een unieke mogelijkheid voor de bezoekers. Lepoint keek Van Crombrugge in de ogen. Het was de doelman van Eupen die aan het langste eind trok. Diezelfde Van Crombrugge kwam even later een bal wegtrappen. De bal vloog ver door. Kaminski moest het schot van zijn concullega vanonder de lat halen. Aan de overzijde was het wel raak. Chevalier werd de diepte ingestuurd. Chevalier kapte zich knap vrij en lepelde de bal over Van Crombrugge in doel. 

Eupen antwoordde via Ocansey, wiens schot een dikke meter naast de verste winkelhaak ging. Luis Garcia mikte een vrije trap richting doel maar zag Kaminski over duwen. De daaropvolgende corner werd door Schouterden in één tijd op de slof genomen. Via de voet van Valiente ging de bal maar net naast. Ook Verdier ging zijn kans met een schot van ver. Zijn pegel spatte uit elkaar op de linkerkruising. 

De thuisploeg bleef kansen krijgen. Verdier schoot vanuit een scherpe hoek verschroeiend op de vuisten van Kaminski. Op de daaropvolgende hoekschop kon Tirpan vrij uithalen, maar ook hij raakte niet voorbij het sluitstuk van Kortrijk. Nadien kon Kortrijk wat vaker onder de druk uitkomen en kreeg het zelf nog wat kansen. Ouali kwam naar binnen, maar kon zijn schot niet kadreren. Eupen kreeg via Verdier een dot van een kans. Hij zag zijn schot voorlangs gaan. 

Een echt slotoffensief van de thuisploeg kwam er niet meer. De troepen van Condom leken teveel energie in de tweede helft gestoken te hebben om het gaspedaal nog eens in te duwen. Diep in de toegevoegde tijd viel een afgeweken bal wel nog voor de voeten van de ingevallen Diallo, maar hij besloot wild over. Kortrijk kwam dus niet echt meer in de problemen en won met 1-2. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Iets over het half uur moet De Smet geblesseerd van het veld. Zijn vervanger, Stojanovic, weet al na twee minuten te scoren na de eerste knappe aanval van Kortrijk. 
de MAN
van de match
Kaminski speelde een attente wedstrijd in doel bij de bezoekers. In het eerste half uur stond hij pal wanneer zijn ploeg het moeilijk had. Na de 0-2 moest hij enkele keren goed ingrijpen om zijn ploeg overeind te houden. 
onze MENING
over de match
Na een studiefase was Eupen de betere en ook gevaarlijkste ploeg, maar scoren lukte niet. Kortrijk toonde zich een pak efficiënter. Na de 0-2 kreeg Eupen meer dan genoeg kansen maar het kon het overwicht te laat omzetten in een doelpunt.