Club Brugge is (voorlopig) de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. De ploeg van Ivan Leko won met 1-2 op het veld van Zulte Waregem.

Na een uitgebreide studieronde duwde Zulte Waregem het gaspedaal halverwege de eerste helft voorzichtig in. Het leverde de thuisploeg veel druk naar voren en enkele halve kansjes op, maar tot concreet doelgevaar geraakte Essevee niet. Olayinka geraakte net niet bij een voorzet van Leya Iseka en moest even later ook de duimen leggen tegen Mechele.

Net op het moment dat Zulte Waregem de bovenhand leek te nemen, sloeg Club Brugge genadeloos toe. Limbombe zette de bal perfect voor richting het strafschoppunt. Daar kwam Dennis op het juiste moment ingelopen en duwde de flankspits de bal in de verste hoek binnen. Zijn vierde competitiedoelpunt leverde ook meteen de 0-1 ruststand op.

Meteen na de pauze schoot Club als een komeet uit de startblokken. Na amper één minuut kregen de bezoekers een strafschop na handspel van Derijck. Vossen nam het geschenk gretig in ontvangst: 0-2. Zulte Waregem was even aangeslagen, maar vijf minuten later bracht Leya Iseka de spanning opnieuw in de match. Hij duwde een voorzet van Hamalainen van dichtbij binnen.

Nadien bleef Zulte Waregem de betere ploeg. Horvath moest alles uit de kast halen om een schot van De Pauw uit zijn doelvlak te duwen. Een kwartier voor het einde ging Olayinka plots neer in het strafschopgebied. De spits werd duidelijk aangetrapt door Mechele, maar zowel scheidsrechter Visser als de videoref greep niet in. Zulte Waregem ging ook nadien op zoek naar de gelijkmaker, maar de beste kans was nog voor Wesley. Hij besloot oog in oog met Bostyn recht op de doelman.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De niet-gefloten strafschop op Olayinka. De aanvaller van Zulte Waregem werd duidelijk aangetrapt door Mechele, maar scheidsrechter Visser merkte de fout niet op. Vreemd genoeg greep ook de videoref, ondanks de duidelijke beelden, niet in.
de MAN
van de match
Olayinka. De aanvaller van Zulte Waregem was een van de meest bedrijvigste spelers op het veld. Hij was steeds bereid om de actie te maken en zorgde regelmatig voor gevaar.
onze MENING
over de match
Club Brugge wint deze wedstrijd op efficiëntie. De thuisploeg legde het beste voetbal op de mat, maar werd niet beloond. Een overwinning van Club is geen juiste weergave van het spel.