José Izquierdo heeft zijn transfer dan toch te pakken. Het goudhaantje van Club Brugge verlaat de Jupiler Pro League voor de Premier League.

Tussen beide clubs is er een akkoord omtrent de transferprijs. Brighton & Hove Albion hoest een 'recordbedrag' op, naar verluidt zo'n 18 miljoen euro. Ook Izquierdo is rond met zijn nieuwe werkgever. De Colombiaanse winger, laureaat van de laatste Gouden Schoen, moet in de komende 24 uur wel nog medisch worden gekeurd en hij moet nog een werkvergunning krijgen.

Chris Hughton, manager van Brighton & Hove Albion, is blij met de komst van Izquierdo. "We volgen José al een tijdje en de voorbije drie seizoenen was hij een van de smaakmakers in de Belgische competitie. Hij speelde in Colombia en België bijna 250 matchen op het hoogste niveau, deed ervaring op in de Europa League, Champions League en het internationale voetbal en debuteerde deze zomer voor de nationale ploeg."

José Izquierdo kwam in de zomer van 2014 naar Club Brugge, dat hem weghaalde uit de Colombiaanse competitie. Hij won met blauw-zwart de Beker (2015), de titel (2016) en de Supercup (2016). Begin februari kreeg de kwieke winger de Gouden Schoen 2016. Hij speelde zijn laatste wedstrijd voor Club in de Champions Leaguevoorronde tegen het Turkse Basaksehir. In de eerste twee competitiematchen van het nieuwe seizoen kwam de Colombiaan niet in actie voor Club.

Bij Brighton&Hove Albion vindt Izquierdo ex-ploegmaat Mathew Ryan terug. Ook Anthony Knockaert (ex-Standard) is er aan de slag.