Club Brugge heeft zondag in eigen huis de maat genomen van Eupen. Blauw-Zwart haalde het met 3-1 en opent zo het seizoen met zes op zes.

Club Brugge kende een pijnlijke Europese midweek en probeerde de zorgen van zich af te spelen met een tweede opeenvolgende zege. Het waren echter de bezoekers die de score openden in het Jan Breydelstadion. Na 19 minuten kwam de doorgebroken Diagne oog in oog met Horvath te staan en tikte hij de 0-1 voorbij de Amerikaan in doel.

Op het halfuur hingen de bordjes opnieuw gelijk. Dennis ging achter een diepe bal aan en werd in de grote rechthoek tegen de vlakte gewerkt door Wagué. De bal verdween op de stip en Vossen stuurde doelman Van Crombrugge de verkeerde richting uit. In de slotfase van de eerste helft zorgde Eupen nog voor gevaar via Afif en Ocansey, maar beide ploegen zochten in evenwicht de kleedkamers op.

Ook in de tweede helft was Eupen aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg, maar na de inbreng van Limbombe begon het beter te draaien bij Club Brugge. In de 66e minuut kwam de thuisploeg uiteindelijk op voorsprong. Dennis ging met de bal aan de haal en liet Van Crombrugge kansloos achter met een hard gekruist schot.

Nadien was de veer gebroken bij de bezoekers. Blauw-Zwart speelde de wedstrijd volwassen uit en Eupen eindigde de partij nog met tien, na een late tweede gele kaart voor Blondelle. De bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen, want in de toegevoegde tijd maakte Diaby er nog 3-1 van.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de 66e minuut haalde Dennis de druk weg door Blauw-Zwart op voorsprong te trappen met een knap doelpunt.
de MAN
van de match
Dennis was de gevaarlijke man bij de thuisploeg en kreeg een verdiende applauswissel in het slot van de wedstrijd.
onze MENING
over de match
Club Brugge had het balbezit, maar tot aan het tweede Brugse doelpunt waren de bezoekers het gevaarlijkst. Nadien was de veer gebroken bij Eupen en speelde Club de wedstrijd eenvoudig uit.