Op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League heeft landskampioen Anderlecht met het kleinste verschil gewonnen van een verdienstelijk KV Oostende. Het werd 1-0 voor de thuisploeg, doelpunt gescoord door kapitein Hanni.

Anderlecht begon het felst aan zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Al in de eerste minuut van de wedstrijd verloor Jali de bal op het middenveld aan Dendoncker. De Anderlechtmiddenvelder haalde meteen uit, maar Proto stond pal. Niet veel later nam Oostende het roer over en wisten de West-Vlamingen enkele kleine kansjes bij elkaar te voetballen, maar geen enkele doelpoging kon Sels verontrusten.


Onyekuru, die van trainer Weiler de eerste basisplaats kreeg, liet zich af en toe van zijn beste kant zien en wist het thuispubliek te charmeren. De Poolse topschutter van de Brusselaars, Teodorczyk, was echter voor de tweede week op rij veelal afwezig en werkte zijn ploegmaats soms zelf op de heupen. Hij werd dan ook al vroeg in de tweede helft gewisseld voor Kiesse Thelin.

Uitploeg Oostende begon andermaal goed aan de tweede periode en kon maar liefst drie hoekschoppen op rij versieren. De jongens van trainer Vanderhaeghe wisten hier desondanks geen enkele keer van te profiteren. Paars-wit kwam stilletjes aan beter en beter in de wedstrijd en begon tevens verzorgd voetbal te spelen. De vele aanvallen over de rechterflank via Chipciu en Appiah leverden echter niets op.

Met nog een kwartier te spelen stuurde Kums een pijlsnelle Onyekuru het staartje in. De Nigeriaan van Anderlecht had moeite met het meenemen van de bal, maar kon uiteindelijk toch op doel besluiten. Proto redde het leer in eerste instantie, Hanni was goed gevolgd en wist de 1-0 in het mandje te leggen. Uitploeg Oostende probeerde nog een punt uit de brand te slepen, maar lukte daar niet meer in.

Zo won landskampioen Anderlecht zijn eerste thuismatch van het seizoen met het kleinste verschil van een verdienstelijk KV Oostende.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Anderlechtkapitein Hanni was het moment van de wedstrijd.
de MAN
van de match
Geen enkele speler stak er individueel bovenuit, dus kiezen we hier voor de bedrijvige en aanwezige debutant Onyekuru.
onze MENING
over de match
Een leuke match met een hoog baltempo en weinig grote kansen voor beide ploegen. Anderlecht wist op het nippertje nog met de drie punten te gaan lopen, maar misschien was een gelijkspel een juistere uitslag geweest.