Gent had het balbezit in de eerste helft, maar deed daar weinig mee. Een efficiënt Antwerp kwam zelfs op voorsprong via Jaadi na een defensieve blunder. Na de pauze ging Gent op zoek naar meer maar Bolat hield alweer zijn netten schoon.

Op amper de tweede speeldag stond KAA Gent al voor een belangrijke thuismatch tegen nieuwkomer Antwerp. Beide ploegen kenden een moeilijke start de partij. De bezoekers hadden veel fouten nodig om Gent af te stoppen. Hierdoor bleven de kansen ook uit. Pas na een kwartier kon Milicevic een eerste keer Sylla proberen zoeken. De voorzet week nog af op Corryn waardoor de bal net te ver was voor de Gentse spits.

Het antwoord van de bezoekers kwam er even later via Jaadi. Hij zag Thoelen iets te ver uit zijn doel staan en trapte van op een grote afstand op doel. De bal ging over de doelman tegen de lat en de paal, maar niet over de doellijn. Op het half uur mocht Milicevic een vrije trap nemen van op een interessante plek. De voorzet werd door niemand aangeraakt en belandde zo in de armen van Bolat.

Enkele minuten voor de pauze speelde Esiti een bal te kort in op Bronn. Jaadi zat er goed tussen en en kon zo alleen richting Thoelen. Mitrovic leek nog goed bij te sluiten maar de Antwerpse winger trapte de bal perfect de verste hoek van het doel. Zo gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in. Na de pauze begon Gent het scherpst met een prima vrije trap van Milicevic. Bolat stond echter meteen pal en zweefde de bal uit het doel. Sylla ging vervolgens neer in de zestien meter maar Visser gaf Gent geen penalty.

De thuisploeg bleef de druk wel opvoeren. De pogingen van Kubo en Dejaegere gingen echter heel ver over het doel van Bolat. Even later zette Dejaegere een een-twee op met Milicevic. Na een lastige stuit kon Dejaegere de bal niet binnen het doelkader afwerken. De inbreng van Coulibaly bracht niet meteen het gewenste shock-effect, een zwakke kopbal was niet genoeg om aanspraak te maken op een gelijkmaker.

Het slotoffensief van Gent begon met een goeie vrije trap van Sylla. Het was alweer Bolat die goed plat ging maar hij duwde de bal vervolgens in de voeten van Kubo. De Japanner kapte zich goed vrij maar miste dan onbegrijpelijk de gelijkmaker. De rest van het slotoffensief bracht ook niets meer op. Zo hield Sinan Bolat voor een tweede match op rij zijn netten schoon. Gent begint zo dramatisch aan het nieuwe seizoen met een nul op zes. Antwerp daarentegen beleeft een droomstart met vier op zes tegen Gent en Anderlecht.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Esiti speelt de bal te kort in op Bronn. Jaadi zit er slim tussen en straft de fout af door heel mooi te scoren. 
de MAN
van de match
Jaadi kleurde de eerste helft met een heerlijke trap en een doelpunt. Met dat doelpunt besliste hij uiteindelijk ook de match.
onze MENING
over de match
Antwerp speelde een prima partij voor zijn mogelijkheden en was razend efficiënt. Gent daarentegen zocht een hele tweede helft naar de gelijkmaker maar Bolat speelde alweer een meer dan degelijke partij.