Charleroi heeft stevig uitgehaald op het veld van Moeskroen. De Zebra's wonnen met 2-5 na een wedstrijd waarin de videoref zijn rol speelde en een veldspeler de keeperstrui moest aantrekken.

Al na drie minuten zwaaide Godeau de poorten van de doelpuntenkermis wagenwijd open. Na een misverstand met zijn doelman gleed de verdediger de bal in eigen doel. Het antwoord van de thuisploeg volgde meteen met een hakballetje van Amallah, maar Penneteau stond op de juiste plaats.

Nadien bleef doelgevaar lange tijd uit, maar twee individuele fouten bij Moeskroen bleken een voorbode voor een doelpuntenrijke zege voor Charleroi. Eerst ging doelman Butez in de fout bij de 0-2 van Lukebakio. Even later gingen de boeken helemaal dicht na een strafschopgoal van Pollet. Toch kwam er vlak voor de pauze terug spanning in de match, met dank aan de videoref. Nadat scheidsrechter Smet minutenlang de camerabeelden bestudeerde, gaf hij ook Moeskroen een penalty. Bolingi trapte via de binnenkant van de kruising raak.

Na de pauze ging het doelpuntenfestijn vrolijk voort. Moeskroen schoot scherp uit de startblokken met onder meer een bal op de buitenkant van de paal, maar de goal viel aan de overkant. Pollet bood Lukebakio de 1-4 op een presenteerblaadje aan. Op het uur dikte Dessoleil de score zelfs aan tot 1-5.

En zelfs na zes doelpunten vond Penneteau het nog niet genoeg. De doelman van Charleroi verkeek zich volledig op een afstandsschot van Govea: 2-5. In het slot moest Moeskroen met tien verder na een rode kaart voor doelman Butez. Omdat de wissels van de thuisploeg al allemaal opgebruikt waren, moest rechtsachter Vojvoda zelfs de keeperstrui aantrekken. Hij hield zijn netten alvast wel schoon.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De ingreep van de videoref. Smet twijfelde na een licht contact tussen Olinga en Lukebakio in het strafschopgebied. Na raadpleging van de videobeelden besliste hij om een penalty toe te kennen aan Moeskroen. Een primeur in het Belgische voetbal.
de MAN
van de match
Lukebakio. De huurling van Anderlecht hielp zijn ploeg aan de overwinning met onder meer twee doelpunten.
onze MENING
over de match
Wat een rare wedstrijd. Niet alleen de hoeveelheid doelpunten, maar ook de ingreep van de videoref en Vojvoda in een keeperstrui maakten deze partij tot een knotsgek duel. Uiteindelijk zijn cijfers wel overdreven voor Moeskroen.