Op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League heeft Sporting Charleroi met het kleinste verschil gewonnen van KV Kortrijk. De eindstand stond al na 10 minuten spelen op het scorebord. De strafschop werd gescoord door Pollet na een duidelijke overtreding van Verboom op Marinos.

Op de eerste speeldag van de nieuwe voetbalcompetitie speelden Charleroi en KV Kortrijk tegen elkaar. Het was uitploeg Kortrijk dat goed startte, maar na een onbesuisde en vooral onnodige overtreding van linksachter Verboom op Marinos kreeg Charleroi de eerste kans op scoren. Pollet twijfelde niet en wist na 10 minuten zijn ploeg op voorsprong te brengen vanop de stip.


Niet veel later was het opnieuw de thuisploeg dat kon dreigen. Baby snelde enig mooi Kumordzi voorbij en schoof het leer door tot bij een vrijstaande Bedia. Die laatste had maar binnen te tikken, maar stuitte tegen een sterk keepende Kaminski die zo een dubbele Henegouwse voorsprong vermeed.

Op het einde van de eerste periode konden de West-Vlamingen dan toch een eerste grote kans bij elkaar voetballen. Een voorzet belandde op het hoofd van Verboom, zijn kopbal mistte echter richting en vloog hoog over het doel van Penneteau. Zo gingen we rusten met een 1-0 voorsprong in het voordeel van de Zebra's.

Kortrijk leek tijdens de rust te zijn wakkergeschud en kwam veel heviger uit de kleedkamers. Eerst knikte Chevalier een voorzet van Verboom rakelings naast, waarna Kumordzi zijn kopbal op de paal uiteen zag spatten. Het geluk zat duidelijk niet aan Kortrijkse zijde vanavond, want een grotere kans zouden ze niet meer krijgen.

Charleroi wist helemaal op het einde van de wedstrijd nog één grote doelpoging te versieren. Een goede Baby stuurde vlak voor tijd de ingevallen Saglik alleen op Kaminski af, maar die wist de mooie assist niet te verzilveren.

Zo bleef het na een dikke 90 minuten spelen 1-0 voor de Carolo's en moet KV Kortrijk met legen handen naar huis.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De overtreding van Verboom op Marinos bracht de wedstrijd in een definitieve plooi, zo bleek.
de MAN
van de match
Charleroi-aanvaller Baby was zeer bedrijvig en liet enkele mooie dingen zien. Waren zijn ploeggenoten wat efficiënter, stonden er nu 2 assists achter zijn naam.
onze MENING
over de match
Mooie seizoensopener voor beide ploegen. Zowel Charleroi als Kortrijk toonden hun wil om te winnen, al draaide deze wedstrijd uit in het voordeel van de Henegouwers.