Zulte Waregem kon het seizoen amper beter starten: Essevee won op de eerste speeldag met 0-5 bij Eupen. De nieuwe aanvaller Saponjic vond twee keer de weg naar de netten.

Al in de tweede minuut verhinderde Olayinka een doelpunt van zijn eigen team en kwam de thuisploeg erg goed weg. Dat gebeurde meteen daarna nog eens toen Coopman pal op doelman Van Crombrugge besloot. Op het kwartier was Olayinka dichtbij een doelpunt, maar opnieuw Van Crombrugge stond in de weg. Bij de eerste mogelijkheid van de thuisploeg bracht doelman Bostyn de snelle Ocansey ten val in de zestien: strafschop. Luis Garcia zag zijn elfmeter echter gekeerd door de bezoekende goalie. Daarna viel het even stil, maar in de 34ste minuut was het raak na een mooi ingestudeerd nummertje. Derijck kopte een voorzet terug voor doel en daar zette De fauw met een kopslag Zulte Waregem op voorsprong.

Na de pauze liepen de bezoekers over de Panda's heen. Saponjic benutte een strafschop na een fout van Tirpan op Olayinka. Eupen was nauwelijks bekomen of Olayinka kopte voor doel waar De Pauw met de punt van de voet scoorde. De Oostkantonners waren helemaal aangeslagen en het werd nog erger: Tirpan verdedigde dramatisch slecht uit, de bezoekers onderschepten het leer en Saponjic schoof de vierde treffer makkelijk onder Van Crombrugge tegen de touwen. Drie minuten voor het einde trapte Coopman zelfs nog de forfaitcijfers op het bord na een knappe actie en voorzet van opnieuw Olayinka van de linkerkant.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De redding van Bostyn op de strafschop van Luis Garcia. Het had mogelijk voor een andere wedstrijd kunnen zorgen als Eupen op voorsprong was gekomen.
de MAN
van de match
Olayinka. Erg bedrijvig. Geen doelpunt, maar wel bij erg veel acties betrokken en 3 assists.
onze MENING
over de match
Zulte Waregem won oververdiend, maar aan de pauze was het 'slechts' 0-1 en Essevee ontsnapte ook aan een achterstand. In de tweede helft was het heer en meester.