Club Brugge is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Het won bij Lokeren met 0-4. Mechele en Dennis (2x) zorgden al snel voor een 0-3 score. Op het halfuur kreeg Palacios rood. Na de pauze werd het nog 0-4 na een eigen doelpunt van Milic.

De bezoekers hadden aan een prima eerste half uur genoeg om de score uit te diepen tot 0-3. Na de rode kaart van Palacios kwam Lokeren wat beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk kon het niet zijn. Club Brugge controleerde de partij en na een own goal van Milic, werd het zelfs nog 0-4. 

Club Brugge begon gemotiveerd aan de wedstrijd en drukte Lokeren met enkele leuke combinaties meteen achteruit. Vormer verstuurde een hoekschop richting eerste paal, waar Vossen over kopte. Nog geen minuut later mocht Vormer alweer een hoekschop trappen. Ditmaal vond hij Mechele, die de eerste goal van het seizoen voorbij Verhulst in doel kopte. Het antwoord van Lokeren liet tien minuten op zich wachten. Rassoul stond moederziel alleen aan de tweede paal en knalde hard op de vuisten van Horvath.  

De bezoekers hielden wel het betere van het spel. Even voorbij het kwartier loodste Refaelov Dennis door de buitenspelval met een knappe pas. Dennis bleef ijzig kalm en schoof het leer onder Verhulst in doel. Vormer bleef goede corners afleveren. Ditmaal kopte Engels over. Lokeren wist van geen hout pijlen maken. De Bock vond Refaelov, die over kopte. Vijf minuten later vond Vossen Dennis. Dennis dolde even met zijn verdediger, om de bal vervolgens overhoeks binnen te trappen. 

Een moment van verpozing kwam er even later voor Lokeren. Hupperts werd diepgestuurd, maar tegen de grond gewerkt door Palacios. Scheidsrechter Delferière twijfelde niet en trok meteen rood voor de rechtsachter van Club Brugge. Lokeren kon de bal langer in de ploeg houden, maar voor gevaar zorgen lukte niet meer. 0-3 was een eerlijke ruststand. 

Bij de rust grepen beide coaches in. Met Milic bracht Kristinson een extra aanvaller in de plaats van Terki. Bij Club Brugge verving Vlietinck de licht geblesseerde Dennis. Club Brugge liet de bal aan Lokeren, dat via Milic kon dreigen. Aan de overzijde vond Vormer Engels aan de tweede paal. Engels kopte de bal terug voor doel waar Milic de 0-4 in eigen doel werkte. 

Lokeren had het even moeilijk na de opdoffer, maar antwoordde via De Ridder. De vleugelspeler haalde van ver uit, maar zag zijn schot een kleine halve meter over doel gaan. Ook De Sutter toonde zich gevaarlijk met een kopbal die niet zo erg ver naast ging. Diezelfde De Sutter troefde even later Horvath af, maar kon onder druk van Denswil niet scoren. Engels trapte de bal weg. 

Met nog een kwartier op de klok kwam Marzo naar binnen. Hij vond De Ridder, die te hoog moest klimmen om zijn kopbal tussen de palen te richten. Aan de overzijde toonde Vossen zich met een staalhard schot. Verhulst nam geen risico en bokste de bal weg. Echt doelgevaar viel er niet meer te noteren. 0-4 was de eindstand van een wedstrijd met twee gezichten. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het half uur kreeg Palacios meteen rood nadat hij de doorgebroken Hupperts tegen de grond werkte. De rode kaart ontnam Club Brugge de aanvalslust om de score verder uit te diepen. Lokeren was ondanks het numerieke overwicht niet in staat om Club Brugge uit verband te spelen. 
de MAN
van de match
Met twee snelle doelpunten speelde nieuwkomer Dennis zich in de eerste competitiewedstrijd meteen in de harten van de Brugse fans. Met zijn snelheid en neus voor de goal deed hij Izquierdo in deze wedstrijd vergeten. Hij moest in de rust wel binnenblijven met een probleem aan de knie. 
onze MENING
over de match
Club Brugge startte bijzonder fris en gemotiveerd. Tot aan de rode kaart was het heer en meester. Na de rode kaart zakte het achteruit en controleerde het. Lokeren miste wat dadenkracht om het Club Brugge moeilijk te maken.