Antwerp is terug en toonde in de eerste helft dan ook meteen veel inzet. Na de pauze was het echter één en al Anderlecht wat de klok sloeg. Bij de thuisploeg was het een kwestie van overleven en mede dankzij een uitstekende Bolat, slaagde de 'Great Old' daar ook in. 0-0, voorlopig nog geen doelpunten in de nieuwe competitie.

"We don't come in peace!", de toon was onmiddellijk gezet bij de Antwerp-supporters. Landskampioen Anderlecht wachtte meteen de moeilijke verplaatsing naar de Bosuil, waar het daverde zoals in de grote dagen. Bij de thuisploeg stonden Bolat, Arslanagic en Oulare meteen in de basis. Weiler van zijn kant kon opnieuw rekenen op Dendoncker, waardoor Stanciu, naast Onyekuru op de bank begon.

Zo veel inzet en sfeer er was, zo weinig kansen vielen er te noteren. 'The Great Old' had het meeste balbezit in de openingsfase en liet de Brusselaars nooit in zijn spel komen. Buiten afstandsschoten van Hanni en Trebel kwam er helemaal geen dreiging uit van paarswit. De grootste kans was te zien aan de overkant. Na een hoekschop werd Jaadi vergeten aan de tweede paal, maar die knalde de wenkende kans over de kooi van Sels. Antwerp bleef er kort op zitten, waardoor de bezoekers er maar weinig aan te pas kwamen. Eénmaal kwam Anderlecht wél nog gevaarlijk opzetten... Na een snelle counter talmde Gouden Stier Teodorczyk echter te lang en verslikte zich vervolgens in zijn pass, waardoor de mogelijkheid was verkeken. Zo was 0-0 ook meteen de ruststand na een aangename eerste helft.

Paarswit kwam met verse moed uit de kleedkamer en dat was eraan te zien. Het greep Antwerp nu wél meteen naar de keel en het liet die greep ook niet meer los. Na het uur leverde dat voor Anderlecht ook kans na kans op. Teodorczyk kwam dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn poging net naast gaan. Ook Chipciu kon een paar keer dreigen en leek ook te gaan scoren na een knap ingestudeerd nummertje op een hoekschop, maar de Roemeen knalde van kortbij hoog over. In de laatste twintig minuten was het pompen of verzuipen voor Antwerp. Bolat diende zich te onderscheiden op een schot van Hanni en had ook een prima reflex in huis op een kopbal van Kara. Wanneer de Turks-Belgische doelman dan toch eens werd geklopt, werd hij door Vansteenkiste geholpen op de doellijn.

In de slotfase gooide Weiler er met Stanciu en Ganvoula nog wat extra aanvallend geweld bij, maar ook zij konden niet dat ene broodnodige doelpunt maken. Antwerp telde de minuten af, maar brak toch niet. Zo pakken de troepen van Bölöni meteen een eerste belangrijk punt, Anderlecht van zijn kant miste de efficiëntie voorin om het verschil ook op het scorebord te maken...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bolat keerde kans na kans van de bezoekers, maar werd toch één keer geklopt. Gelukkig voor de doelman werd hij op de doellijn bijgestaan door Vansteenkiste. Misschien wel hét moment van de match.
de MAN
van de match
Sinan Bolat speelde meteen alle twijfels weg en maakte zich onmiddellijk populair bij de Antwerp-fans. In de eerste helft kreeg hij niet al te veel werk, maar na de pauze kreeg hij geen moment rust. Hij hield echter zijn netten droog en is dan ook terecht de man van de match.
onze MENING
over de match
Antwerp was net iets beter in de eerste helft, na de rust was het enkel Anderlecht wat de klok sloeg. Opvallend was dat beide ploegen fysiek toch al goed in orde leken. Antwerp bleef lopen om de tegengoal te voorkomen, Anderlecht hield de pressing de hele tweede helft vol. De Great Old had niet lang nodig om te tonen dat zij toch weer een aanwinst zijn in de hoogste klasse. Enorm veel sfeer in de tribunes en heel wat inzet en spanning op het veld. Ook al kregen we nog geen doelpunten te zien in deze nieuwe competitie, een leuke match was het alleszins!