Donderdag is de 23-jarige Deiver Machado als nieuwste transfer bij AA Gent voorgesteld. De linkervleugelspeler, landgenoot van Gouden Schoen José Izquierdo, steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken en wil de beste Colombiaan in de Belgische competitie worden.

"Ik ben tevreden dat ik hier aan de slag kan. Gent is nu eenmaal een heel belangrijke club. Ik wil keihard werken om verder door te breken", stelde Deiver Machado. "Ik wil ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen als voetballer. Bovendien kan ik me hier misschien nog meer in de kijker spelen en zo een definitieve plaats afdwingen in het nationale elftal."

Gent nam Machado over van het Colombiaanse Millonarios. "Zonder mijn ex-club zat ik hier nu niet. Langs deze weg wens ik het bestuur van harte te bedanken voor de kansen die ze me boden om me te ontwikkelen als speler", bedankte hij zijn voormalige werkgever.

"Ik ken het Belgische voetbal natuurlijk en volg het Europese voetbal in het algemeen. Ik had eerder al contacten met landgenoten die in dit land aan de slag zijn. Wel, het is mijn ambitie om de beste Colombiaanse speler te worden in België. Ik weet dat er snel gespeeld wordt in de Jupiler Pro League maar dat mag geen probleem opleveren. Dit is een echte uitdaging en die wil ik volledig aangaan en tot een goed einde brengen."

LOUWAGIE: 'GEEN MAKKELIJKE TRANSFER'

"Dit is geen gemakkelijke transfer geworden. De onderhandelingen namen zo'n vier weken in beslag maar we zijn blij dat we Machado hebben kunnen vastleggen", vertelde manager Michel Louwagie. "Het was ook de eerste keer dat we een transfer regelden in Colombia en hadden daar geen of bijna geen contacten. Bovendien mengden zich op de duur mensen die niets konden bijdragen aan de zaak en ook dat vertraagde een positieve wending."

"Wij hebben er nu een nieuwe linksvoetige speler bij die zowel defensieve als offensieve kwaliteiten heeft als vleugelspeler. Het was niet omdat andere teams in België goede Colombianen aantrokken, dat wij ons ook op die markt hebben gefocust. Deze opportuniteit deed zich nu eenmaal voor en die konden we niet links laten liggen." (