Club Brugge heeft dinsdag een inkomende en een uitgaande transfer bevestigd. De Braziliaan Claudemir verlaat de Bruggelingen voor het Arabische Al-Ahli, terwijl de Australiër Riley McGree de rangen versterkt. Hij komt over van Adelaide United en tekende in het Jan Breydelstadion een contract van vier seizoenen.

De 18-jarige McGree, een polyvalente middenvelder, is een jeugdproduct van Adelaide United en wordt beschouwd als één van de grootste talenten in de Australische A-league. In 2016 kroonde hij zich met Adelaide nog tot Australisch kampioen en recent werd hij voor het eerst geselecteerd voor het nationaal team van Australië.

De 29-jarige Claudemir speelde de voorbije twee seizoenen bij Club Brugge. De Braziliaan kwam in die periode tot 88 wedstrijden voor blauw-zwart, maar kon zich toch nooit als onbetwiste basisspeler opwerpen. Voordien was hij aan de slag in Brazilië bij Palmairas en Sao Carlos, in Nederland bij Vitesse en in Denemarken bij FC Kopenhagen. Na het afleggen van zijn medische tests zal Claudemir zijn contract tekenen bij de nummer drie van de Arabian Gulf League van vorig seizoen.