Club Brugge-aanvaller Wesley Moraes wordt door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) twee speeldagen geschorst voor de klap die hij vorig seizoen uitdeelde aan Gent-verdediger Stefan Mitrovic. Dat heeft de Geschillencommissie voor het Profvoetbal dinsdag beslist.

De Braziliaanse spits van blauw-zwart, die een tijdlang out was met een hersenvliesontsteking, mist op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League 2017-2018 de verplaatsing naar Lokeren (29/07). Ook de thuiswedstrijd tegen Eupen (06/08) gaat aan hem voorbij.

In de "Slag om Vlaanderen" tegen AA Gent (2-1) op de slotspeeldag van de play-offs van vorig seizoen gaf Wesley iets voorbij het uur een klap tegen het achterhoofd van Gent-verdediger Mitrovic. Scheidsrechter Bart Vertenten gaf een gele kaart, maar de Reviewcommissie vond een rechtstreekse uitsluiting de enige correcte straf en liet een disciplinaire procedure opstarten tegen de twintigjarige Braziliaan. Wesley had nog een speeldag schorsing met uitstel achter zijn naam staan. Die kreeg de talentrijke spits nadat hij Anderlecht-verdediger Kara Mbodj in het gezicht had geslagen.

Het Bondsparket vorderde twee speeldagen schorsing, de uitvoering van de speeldag voorwaardelijke schorsing en een boete van 600 euro voor de "opzettelijke slag" van "recidivist" Wesley. De Geschillencommissie toonde zich milder: de openstaande sanctie met uitstel wordt effectief en gaat gepaard met een speeldag schorsing extra.