Als aanloop naar de galamatch tussen het échte Sporting Lokeren en Olympiakos kunnen de supporters gratis genieten van een match tussen de Lokerse G-ploeg en een aantal oud-spelers.

De wedstrijd vindt plaats op het hoofdterrein, vlak voor tribune 4, de 'nieuwe' tribune. Om 15u20 worden de spelers aan de toeschouwers voorgesteld. De wedstrijd vangt aan om 15u30, er wordt twee keer een kwartier gespeeld. Toeschouwers kunnen deze wedstrijd gratis bijwonen. Na de match moeten de toeschouwers wel moeten verhuizen, want de galamatch kan enkel vanaf tribune 1 of 3 worden bijgewoond.

De tegenstanders van de G-ploeg zijn oud-spelers van Sporting Lokeren. Op dit moment kan Lokeren de namen nog niet vrijgeven, omdat veel zal afhangen van de fysieke paraatheid van de dag. De ex-spelers zullen na de wedstrijd wel afzakken naar de Foot&Fun voor een meet and greet met de fans.

Sporting Lokeren wil een inclusieve club zijn, waarbij mensen met een beperking naadloos moeten kunnen aansluiten bij voetbalbeleving. Daarom werd een aantal jaren geleden een G-ploeg in het leven geroepen, een ploeg voor mensen met een beperking.

G-voetbal is heel vergelijkbaar met het "gewone" voetbal, al zijn er wel een paar kleine verschillen. Zo speelt men met zeven tegen zeven op een terrein dat kleiner is dan een traditioneel veld. Men speelt ook minder dan 90 minuten.