De transfer van Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen naar Club Brugge is helemaal in kannen en kruiken. En ook uitgaand transfernieuws bij blauw-zwart: Boli Bolingoli heeft een nieuwe uitdaging gevonden in Oostenrijk.

Boli Bolingoli verlaat Club Brugge en trekt naar Rapid Wenen, dat hebben beide clubs donderdag bekendgemaakt. De Oostenrijkse recordkampioen bood de 21-jarige linksachter een contract aan voor drie seizoenen. Bolingoli maakt sinds 2013 deel uit van de hoofdmacht van blauw-zwart, maar kon er zich niet opwerken tot een vaste waarde.

De neef van Romelu en Jordan Lukaku werd in januari uitgeleend aan STVV. Het Brugse jeugdproduct speelde in België 65 wedstrijden en heeft ook 17 Europese duels op de teller.

"Ik ben heel blij met deze transfer. Rapid is bekend in België. Vorig seizoen zag ik de club aan het werk in de Europa League. Ik ben fan van het stadion en hoop dat ik de fans veel plezier kan bezorgen", reageerde Bolingoli, die zijn medische testen al aflegde en maandag in Wenen aansluit bij de spelersgroep.

"Bolingoli heeft een zeldzaam profiel. Met zijn enthousiasme, snelheid, strijdershart en loopvermogen zal hij zeker een aanwinst voor ons zijn", aldus sportief directeur Fredy Bickel van Rapid Wenen.

VANLERBERGHE: 'IK WIL SNEL MINUTEN MAKEN'

Jordi Vanlerberghe heeft KV Mechelen definitief geruild voor Club Brugge. Beide clubs bereikten woensdag al een princiepsakkoord, donderdag bevestigde Club dat de 20-jarige middenvelder zijn medische testen succesvol aflegde en een vierjarig contract ondertekende.

Vanlerberghe is een polyvalente middenvelder die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan. Hij is een jeugdproduct van Malinwa en maakte zijn debuut in de eerste klasse in oktober 2012 in de met 3-0 gewonnen thuismatch tegen Lierse. Afgelopen seizoen ontpopte Vanlerberghe zich tot een sterkhouder Achter de Kazerne.

"Ik ben heel blij en verheugd om hier te zijn vandaag", aldus Vanlerberghe op de website van de vicekampioen. "Het is een grote stap, Mechelen is een familieclub en Club een topploeg. Dit is een stap hogerop en ik ga er alles aan doen om het te doen slagen. Ik hoop snel bij de groep aan te sluiten, concurrentie is er altijd maar ik wil snel minuten maken."