Damien Marcq is zoals verwacht de volgende aanwinst van AA Gent. De Franse middenvelder komt over van Charleroi. De Noor Gustav Wikheim verlaat AA Gent dan weer definitief.

Een contractduur is nog niet bekendgemaakt. Woensdag om 16u wordt hij officieel voorgesteld in de Ghelamco Arena.

De 28-jarige Marcq streek in juni 2013 neer in Charleroi en had er nog een contract tot eind 2020. Daarvoor speelde de verdedigende middenvelder - één van de sterkhouders van de Carolo's - in eigen land voor Boulogne, Caen, Dijon en Sedan.

Verwacht wordt dat Marcq samen met recordaankoop Franko Andrijasevic de lijnen mag gaan uitzetten op het Gentse middenveld.

AA Gent is heel actief op de transfermarkt. Eerder strikten de Oost-Vlamingen naast aanvallende middenvelder Andrijasevic (Rijeka) ook al onder meer aanvaller Mamadou Sylla (Eupen) en flankaanvaller Lior Inbrum (FC Ashdod).

EXIT WIKHEIM 

Ook aan de uitgaande transferkant is er nieuws. Gustav Wikheim verlaat AA Gent en verkast naar FC Midtjylland. De Noorse winger was vorig seizoen al uitgeleend aan de Deense club, nu volgt er een definitieve transfer. De 23-jarige flankaanvaller, een Noor met Braziliaanse roots, streek eind december 2015 neer in de Gentse Ghelamco Arena en lag nog tot eind 2019 onder contract bij de Oost-Vlamingen, maar zijn transfer werd geen succesverhaal.