Michel Preud'homme (58) houdt het zoals verwacht voor bekeken als coach van Club Brugge. Hij last voor onbepaalde tijd een rustperiode in. De voormalige doelman was sinds september 2013 coach van Club Brugge. Ook Philippe Clement verlaat Brugge, Timmy Simons gaat nog één jaar door.

"Ik verlaat Club Brugge met het allerbeste gevoel", aldus Preud'homme. "Ik heb in vier jaar tijd goeie resultaten behaald met deze club en voelde mij vanaf dag één thuis. De samenwerking met mijn staf en het bestuur was een plezier en we mogen trots zijn op het geleverde werk. De voorzitter en Vincent Mannaert vroegen mij om mee met hen Club terug Club te maken. Dat we in 61 thuismatchen op rij scoorden, een clubrecord, bewijst dat dit gelukt is. Na 40 onafgebroken seizoenen op het hoogste niveau ben ik toe aan rust. Was ik tien jaar jonger geweest, ging ik deze club nooit verlaten. Wat mijn toekomst zal brengen, weet ik nog niet. Eerst las ik voor onbepaalde tijd een rustperiode in. Ik wil de volledige club, voorzitter, CEO, staf, spelers, medewerkers en zeker ook alle supporters bedanken voor de passionele steun de voorbije jaren. Jullie zullen me volgend seizoen zeker nog terug zien op Jan Breydel!"

"Michel komt in het rijtje van de allergrootste trainers die Club ooit had", laat voorzitter Bart Verhaeghe optekenen. "Op minder dan vier jaar tijd pakte hij drie prijzen (titel, Beker en Supercup) en haalde hij de kwartfinales van de Europa League. Daarnaast werd hij twee keer Trainer van het Jaar én haalde zijn team heel wat individuele prijzen binnen, zoals de Gouden Schoen en Profvoetballer van het jaar. Michel Preud'homme was de juiste man op de juiste plaats om met Club terug de laatste stap te zetten naar de absolute top in België en we willen hem daarvoor van harte bedanken. Michel zit voor altijd in de harten van de blauw-zwarte familie."

OOK CLEMENT VERLAAT BRUGGE

Philippe Clement zal zijn contract bij Club niet verlengen. Clement (43) werkte sinds 2011 in de staf van Club Brugge, eerst als beloftentrainer, later als assistent-coach. "Het hoofdstuk Club Brugge was fantastisch. Zowel als speler als in de technische staf heb ik me altijd thuis gevoeld bij deze Club en mij 100% ingezet. Ik voel mij klaar om de stap te zetten als hoofdcoach en ga nu op zoek naar die uitdaging. Ik wil iedereen bij Club Brugge van harte bedanken voor de mooie jaren hier."

SIMONS IN EEN ANDERE ROL

Timmy Simons gaat nog wel één jaar door, maar wel in een nieuwe rol. "Ik heb altijd gezegd dat ik wil blijven spelen zolang ik mij goed voel. De Voorzitter gaf aan dat ik zelf kon kiezen of ik al dan niet als speler bij de Club bleef. Ik voel me nog te fit om te stoppen en doe er nog een jaar bij, weliswaar in een andere rol. Ik geef de kapiteinsband door en zal vooral mijn rol in de kleedkamer spelen als mentor voor de jongere spelers. Beschouw het als een overgangsjaar waarin ik als speler evolueer naar een andere rol binnen de Club en mijn ervaring doorgeef aan de andere jongens. En als de Club mij nodig heeft, dan zal ik er staan", aldus Simons.