Youri Tielemans (RSC Anderlecht) werd door zijn collega's verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. De middenvelder werd beloond voor een uitmuntend seizoen en de 34ste landstitel met Paars-Wit. Zo neemt het supertalent wellicht afscheid van Anderlecht met een collectieve én een individuele prijs.

Tielemans werd al tweemaal beloond met de trofee van Belofte van het Jaar, maar krijgt nu ook de prijs bij de grootste jongens. De middenvelder maakte dit seizoen enkele wereldgoals en mag zich één van de belangrijkste pilaren noemen bij het succes van Anderlecht. "Ik ga nog even op vakantie tot de interlands er weer aankomen. Hopelijk roept bondscoach Roberto Martinez me ook op. Nadien kijk ik alweer uit naar het nieuwe seizoen, waar dat ook zal doorgaan", klonk het bij de jongeling achteraf.

Tielemans (873 punten) haalde het in de verkiezing voor Genk-middenvelder Alejandro Pozuelo (388) en Leander Dendoncker (368), zijn ploeggenoot bij Anderlecht. Tielemans kreeg de trofee overhandigd door Jean-Pierre Papin. Op de erelijst volgt het product van Neerpede Sofiane Hanni, toen KV Mechelen en nu ploeggenoot bij Anderlecht, op.

Hanni werd zelf ook nog bekroond. De Algerijnse middenvelder scoorde afgelopen seizoen het Doelpunt van het Jaar, na een indrukwekkende dribbel op het veld van Oostende.