Net als afgelopen seizoen heeft Zulte Waregem ook op de laatste speeldag van de Play-Offs niet kunnen winnen van Charleroi. De bezoekers kwamen via Benavente verrassend op 0-2. Maar de West-Vlamingen knokten terug en sleepten via een lucky goal van Dalsgaard en een zweefduik Mühren een gelijkspel uit de brand.

?Europe is waiting? stond er te lezen op een reuzengrote tifo van de Waregemse supporters voor aftrap. Een Europees avontuur, waar Zulte Waregem door de bekerwinst al zeker van is. Ook Charleroi had wekenlang een Europese droom, maar de nederlaag tegen Anderlecht sloeg die aan het dingelen. Veel inzet had het duel tussen de vijfde en zesde in Play-Off 1 dus niet echt. Meer een prestigeduel dan. Als de thuisploeg won, kon het nog over de zebra?s springen, weg van die vervelende laatste plaats.

En de bekerwinnaar zette Charleroi meteen onder druk, maar de vroege goal was voor de bezoekers. Na een eerste huizenhoge kans voor Fall kwam na acht minuten Benavente plots alleen voor doel. De Spanjaard kapte doelman Bostyn knap uit en werkte de bal keurig tegen de netten.

Zulte Waregem ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Amper twee minuten later was het bijna zover. Mandanda, die de voorkeur kreeg op Penneteau, stopte een kopbal van Lepoint met een geweldige reflex. Even later hield de tweede doelman de Zebra?s weer overeind met een even fantastische save op de heerlijke volley van Coopman.

De West-Vlamingen namen de match in handen, maar misten precisie om iets met het overwicht te doen. Dan waren de bezoekers uit Charleroi een pak efficiënter. Na 22 minuten kon Benavente ? weer hij ? de bal tussen vier Waregemse verdedigers de score verdubbelde: 0-2.

Ook in de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Maar Zulte Waregem zocht meer zijn flanken op. Met resultaat: na tien minuten verdween een voorzet van Dalsgaard zomaar in doel.

De aansluitingstreffer gaf de troepen van coach Dury nieuwe moed. Leye kreeg kort erna maar liefst vier open doelkansen op de gelijkmaker maar werkte telkens te zwak af. En ook Marrone kon zijn knal niet kadreren. Dure missers, want Mazzu trok meteen een verdedigingsmuur van zes man op en Charleroi vond weer zuurstof om te counteren. Eerst trapte Fall over en even later trapte de pas ingevallen Pollet voor een leeg doel onbegrijpelijk tegen de lat.

Een kantelpunt. Charleroi ging aan het bibberen en zes minuten voor tijd pakte Dalsgaard uit met een magistrale voorzet en de Nederlander Mühren zweefde de bal à la Van Persie in doel. De zesde uit de stand probeerde nog met een slotoffensief een ultieme winning goal te scoren, maar de 2-2 bleef op het scorebord. Charleroi sluit zo het voetbaljaar 2016-2017 af op de vijfde plaats. Na de herfsttitel en de bekerwinst eindigt Zulte Waregem op een zesde plaats in de eindstand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De onbegrijpelijke misser van David Pollet. Nog geen minuut na zijn invalbeurt kon de aanvaller de zege volledig veiligstellen, maar hij trapte voor een leeg doel tegen onbegrijpelijk tegen de deklat. Enkele minuten later kopte Muhren de gelijkmaker tegen de netten.
de MAN
van de match
Parfait Mandanda. Hij keepte in de eerste helft zoals zijn voornaam. Exponenten waren twee wereldsaves op een kopbal van Lepoint en een volley van Coopman. Moest zich in de tweede helft wel twee keer gewonnen geven.
onze MENING
over de match
Een match met weinig inzet eindigt ook onbeslist. In de eerste helft verdedigde Zulte Waregem ronduit zwak en Benavente strafte de defensieve fouten af met twee goals. Na rust kwam Zulte Waregem scherper uit de kleedkamer en knokte het zich naar een verdiend gelijkspel tegen de verdedigingsmuur van Charleroi.