Club Brugge wint de Slag om Vlaanderen van KAA Gent met 2-1. Wesley en Vanaken brachten de thuisploeg op een dubbele voorsprong. De aansluitingstreffer van Saief was het enige wapenfeit nog van de Buffalo's.

In een levensbelangrijke partij voor beide ploegen begonnen de bezoekers uit Gent het beste. De Buffalo's speelden een sterk openingskwartier en dreigden via enkele scherpe voorzetten. Club Brugge probeerde te antwoorden maar slaagde daar niet meteen in. Pas na een twintigtal minuten kon de thuisploeg enige druk creëren met enkele corners tot gevolg. Het was uiteindelijk de vijfde hoekschop dat de juist was. Refaelov vond Wesley aan de eerste paal en die verraste Kalinic door de bal perfect in het gaatje te deviëren.

Na het openingsdoelpunt viel de partij een beetje stil. Gent probeerde wel te reageren maar kwam plots moeilijk tot kansen. Club Brugge werd sterker en bouwde wel geduldig aan enkele mooie aanvallen. Wesley kon nog eens van buiten de zestien meter op doel trappen maar Kalinic bokste de bal goed weg. Net voor de pauze leek Gent nog eens te kunnen dreigen, maar een gevaarlijke vrije trap van Milicevic werd toch nog weg gewerkt.

De bezoekers begonnen, net als in het begin van de partij, het beste aan de tweede helft. Milicevic kwam het dichtste bij de gelijkmaker maar zijn kopbal was te zwak om Horvath te verrassen. Na een dikke tien minuten stuurde Vormer Limbombe in de diepte. Die hield de bal slim binnen en temporiseerde dan even. Hij legde de bal vervolgens slim terug op Vanaken, die de bal rustig kon aannemen. Hij trapte de bal dan vervolgens goed in de korte hoek voorbij Kalinic.

Gent leek zo helemaal uitgeteld. Maar de bezoekers kregen dan wel het balbezit en probeerden daarmee wat te doen. Twintig minuten voor het einde kwam Saief aan de bal. Hij ontdeed zich van Vossen en Limbombe en kon dan simpel de zestien meter induiken. Ook oog in oog met Horvath bleef Saief heel kalm. Hij duwde de bal dan heel slim in de verste hoek.

Maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Buffalo's niet meer. De grootste kansen waren uiteindelijk nog voor de thuisploeg maar ook zij kwamen niet meer tot scoren. Zo won Club de Slag om Vlaanderen met 2-1 van Gent. Blauw-Zwart stelt met deze drie punten ook de tweede plek en het bijhorende CL-ticket veilig. Gent streed tot op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog voor een plekje in PO1 en mag dus meer dan tevreden zijn met de derde plaats.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net voor het uur brengt Vanaken de thuisploeg op een dubbele voorsprong. Gent komt nog terug tot 2-1 maar het tweede doelpunt van Club bleek dus wel het winnende doelpunt.
de MAN
van de match
Hans Vanaken speelde een prima wedstrijd. Hij bekroonde dit ook met een heel mooi doelpunt.
onze MENING
over de match
Club Brugge wint verdiend van AA Gent en pakt zo de tweede plaats. De Buffalo's moesten lang vechten voor een plekje in PO 1 en kunnen tevreden zijn met hun parcours in die PO 1.