Clément Tainmont (Charleroi) en Aurélien Joachim (Lierse) hebben geen strafvermindering gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Tainmont blijft voor twee wedstrijden geschorst. De middenvelder van Sporting Charleroi moet ook een boete van 800 euro betalen. Charleroi moest op het veld van AA Gent (1-1) na 23 minuten met tien man verder na de rode kaart van Tainmont. De middenvelder van de Zebra's kwam te laat en trapte op de enkel van Jérémy Perbet. Scheidsrechter Lawrence Visser stuurde hem meteen van het veld.

Het Bondsparket vorderde twee speeldagen schorsing. Hoewel Charleroi opperde dat er geen kwaad opzet in het spel was en Tainmont bovendien al meer dan een uur aan de kant stond, bevestigde de Geschillencommissie dat strafvoorstel. De 32-jarige Fransman liet beroep aantekenen, maar ving vrijdag bot. Hij is geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem en de eerste officiële wedstrijd van volgend seizoen.

De beroepsprocedure had een opschorstend effect, waardoor Tainmont in de selectie van coach Felice Mazzu opgenomen kon worden voor de thuiswedstrijd van donderdag tegen RSC Anderlecht. Paars-wit won de partij in het Stade de Pays, waarin Tainmont inviel, met 1-3 en verzekerde zich zo van zijn 34ste landstitel.

De Geschillencommissie heeft vrijdag ook twee speeldagen schorsing en 800 euro boete opgelegd aan Lierse-spits Aurélien Joachim. Joachim werd op basis van tv-beelden van de zevende speeldag in de Jupiler Pro League Play-Offs vervolgd. In de thuismatch tegen Union (2-1) trapte de Luxemburgse spits van de Pallieters iets voorbij het halfuur op de enkel van Union-speler Rajsel. De Luxemburgse aanvaller kreeg de fout tegen, maar scheidsrechter Sébastien Delferière hield de kaarten op zak.

De Reviewcommissie is van oordeel dat Delferière zich bij zijn beoordeling vergist heeft en besliste unaniem Joachim te laten vervolgen. Het Bondsparket vorderde twee speeldagen schorsing, de Geschillencommissie volgde dat strafvoorstel. Joachim was het niet eens met die straf en liet beroep aantekenen, maar kreeg geen strafvermindering. De Luxemburger mist de slotwedstrijd in de A-groep van Play-Off 2 op het veld van Standard en de eerste wedstrijd in de Proximus League (1B) van volgend seizoen.