Kv Oostende heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van Club Brugge. Rozehnal en Akpala scoorden tegen hun ex-club. Oostende is nu zeker van de vierde plaats.

Club Brugge begon het best aan de partij en monopoliseerde de bal in de openingsfase zonder echt gevaarlijk te zijn. Oostende was net iets te slordig om de bal in de eigen rangen te houden. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Na een mooi een-tweetje met Musona kon Capon uithalen. Hij zag zijn schot hard in het zijnet belanden. Het antwoord van Club liet niet lang op zich wachten. Inzquierdo schudde in een van zijn befaamde rushes twee verdedigers af en haalde daarna meteen uit. Dutoit zag de bal over doel vliegen.

Nadat Akpala eerst nog een enorme mogelijkheid liet liggen om de Kustboys op voorsprong te brengen deed Rozehnal dat even later wel. De meeopgerukte centrale verdediger knikte aan de tweede paal een voorzet van Canesin overhoeks voorbij Horvath. 1-0 na 30 minuten. Blauw-zwart reageerde meteen kansen voor Vossen en Izquierdo maar zonder succes. De beste kans was nog voor rechtsachter Palacios, die na een voorzet van Touba de dwarsligger trof. Na 45 aangename minuten voetbal trok Oostende met het kleinste verschil de rust in.

Met Limbombe bracht Preud'homme aan de rust een extra creatieve speler tussen de lijnen. Veel leverde dat niet op, Club toonde aan het begin van de tweede helft veel drang naar voren maar was te slordig om kansen te creëren. Op het uur gooide Preud'homme met Wesley en Refaelov zijn laatste troeven al op tafel. Toch was het Oostende dat nadien de eerste grote kans afdwong. Na een voorzet van Musona kreeg Akpala de bal pardoes voor de voeten, hij kraakte zijn schot en zag de bal in het zijnet verdwijnen. Nadien waren er ook nog mogelijkheden voor Capon en Canesin om de score te verdubbelen maar ook die mislukten.

Club kreeg aanvankelijk niets klaar tot Wesley in minuut 73 Wesley uit het niets de 1-1 voorbij Dutoit schoot. Hij kreeg de bal in de grote rechthoek aangespeeld door Vanaken en schoot de bal in de draai tegen de netten. Het doelpunt van Wesley was het sein voor de bezoekers om aan een heus slotoffensief te starten. Limbombe en Wesley probeerden het nog maar Dutoit stond pal. Toen iedereen het gevoel had dat er een doelpunt voor Club in de lucht hing viel de goal aan de overzijde. Akpala glipte door de buitenspelval en werkte cooltjes af. Club kon geen vuist meer maken en ging al bij al terecht onderuit in Oostende.

Door deze overwinning is Oostende zeker van de vierde plaats in Play-Off 1. Club moet op zijn beurt zondag vol aan de bak tegen AA Gent voor plek twee.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bij een 1-1 stand haalt Jali een kopbal van Limbombe van de lijn. Iets daarna scoort Akpala de winning goal.
de MAN
van de match
David Rozehnal stond verdedigend pal en scoorde het openingsdoelpunt. Een sterke prestatie van de centrale verdediger.
onze MENING
over de match
Een verdiende overwinning van Oostende tegen een slordig Club Brugge.