Dankzij twee goals van Teodorczyk en eentje van Bruno heeft Anderlecht gewonnen in Charleroi. Meteen is de titel een feit voor paars-wit.

Bij de thuisploeg ontbrak Harbaoui met pijn aan de knie, hij zat zelfs niet op de bank. Tainmont, uiteindelijk niet geschorst, startte wel op de bank. Bij de bezoekers begon Teodorczyk opnieuw in de punt van de spits, Trebel kwam terug na schorsing.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Een infiltrerende Tielemans kreeg de bal net niet goed genoeg mee in de zestien. Nadien volgde een lange periode van kansarmoede. Daarin zag de thuisploeg wel Willems, op het eerste zicht met een mogelijk ernstige knieblessure, uitvallen. Obradovic en Appiah brachten wel wat ballen voor doel, maar gevaarlijk was het allemaal niet. De volgende echte kans was net voor het halfuur. Chipciu vond Hanni die uit de draai net over schoot.

De goal viel één minuut later wel, maar aan de overkant bij de eerste de beste kans voor de thuisploeg. Bedia troefde Spajic af. Boeckx was te ver uit zijn doel gekomen en geraakte niet op tijd terug om te verhinderen dat Bedia de bal schuin in doel schoof. Anderlecht van slag al gingen de supporters even later wel opnieuw aan het feesten toen ze hoorden dat Oostende op voorsprong was gekomen tegen Club Brugge.

Aanvankelijk geen veranderingen in het spelbeeld meteen na de pauze. En dus greep Weiler in. Hij bracht Acheampong in voor een bleke Tielemans. Toeval of niet, maar amper een minuut later was het gelijk. Een hoge voorzet viel voor Teodorczyk die zich sterker toonde dan zijn man en de bal hoog in doel knalde. De eerste treffer van de Pool in de Play-Offs was meteen een heel belangrijke.

Anderlecht was nu duidelijk beter, maar toch was Charleroi opnieuw gevaarlijk. Bedia tekende bijna voor zijn tweede van de avond, maar de bal ging uiteindelijk voorlangs. Ondertussen was Club langszij gekomen in Oostende en werd het dus opnieuw spannend.

Een nieuwe goal van Teo nam echter alle spanning weg. Invaller Bruno maakte de wedstrijd helemaal af: 1-3, de titel voor Anderlecht was een feit.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bedia had al eens gescoord toen hij vrij mocht aanleggen voor de 2-1. Boeckx zag de bal tot zijn opluchting voorlangs gaan.
de MAN
van de match
Teodorczyk. De Pool wachtte met scoren in de play-offs tot de negende speeldag, maar deed het dan wel twee keer en maakte zijn ploeg zo kampioen.
onze MENING
over de match
Nerveuze wedstrijd waarin Charleroi tegen de gang van het spel op voorsprong kwam. Na rust was er steriele druk van Anderlecht, enkel de ingevallen Acheampong en in iets mindere mate Hanni oogden fris.