Aanvallers Nany Dimata (19, Oostende) en Henry Onyekuru (19, Eupen) en middenvelder Youri Tielemans (20, Anderlecht) maken kans op de onderscheiding van Belofte van het Jaar. 389 collega-voetballers uit de Jupiler Pro League brachten hun stem uit.

De Pro League en Het Nieuwsblad maakten woensdag de namen van de drie genomineerden bekend. De trofee Belofte van het Jaar wordt volgende maandag (22 mei) uitgereikt op het Gala van de Profvoetballer van het jaar, dat vanaf 20u30 wordt uitgezonden op Play Sports. De winnaar volgt op de erelijst Leon Bailey op, toen bij Genk maar intussen onder contract bij het Duitse Bayer Leverkusen. Voor de trofee kwamen alleen spelers in aanmerking die op 1 juli van dit jaar nog geen 22 jaar zullen zijn.

Donderdag worden de drie genomineerden voor de Trainer van het Jaar bekendgemaakt. Vrijdag is het dan aan de drie genomineerden voor de Profvoetballer van het Jaar. Voor deze trofee├źn kwamen de stemmen telkens enkel en alleen van de spelers van de zestien eersteklasseclubs. Frank Boeckx (Anderlecht), Lovre Kalinic (AA Gent) en Mathew Ryan (KRC Genk) zijn de drie genomineerden voor de trofee van Doelman van het Jaar, zo werd dinsdag al bekendgemaakt.

Belofte van het Jaar

1.
2.
3.
4. Siebe Schrijvers (RC Genk) 196 punten
5. Sander Berge (RC Genk) 124
6. Samuel Kalu (AA Gent) 109
7. Moses Simon (AA Gent) 88
8. Aristote Nkaka (Moeskroen) 66
9. Wesley Moraes (Club Brugge) 64
10. Razvan Marin (Standard) 54