Eupen heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Het klopte Moeskroen met 2-0. Jeffren en Onyekuru maakten de doelpunten.

In de laatste wedstrijd van het seizoen aan de Kehrweg begon Eupen met veel goede intenties. Bruls waagde al snel zijn kans maar mikte een dikke meter naast. Niet veel later beproefde Jeffren zijn geluk. Zijn afstandsschot werd gekeerd door Delac. Ook Moeskroen toonde aanvallende intenties. Bij de bezoekers stak de buitenspel stokken in de wielen. 


 Na een goed openingskwartier bleven de kansen even uit omdat het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Thuisdoelman Niasse ging even aan het klungelen, maar meer dan een hoekschop leverde dat voor Eupen niet op. Even later pakte diezelfde Niasse uit met een prachtige redding op een kopbal van Matulevicius, maar die laatste werd opnieuw terecht afgevlagd. 

 Even voorbij het halfuur ging Jeffren aan het slalomen. De bal kwam met wat geluk bij Wague, die Onyekuru bediende. Het schot van Onyekuru werd nog net afgeblokt. Moeskroen kreeg met Matulevicus een grote kans, maar de spits trapte voorlangs. Aan de overzijde was het wel raak. Luis Garcia bediende Jeffren, die overhoeks binnentrapte. 1-0 was een logische ruststand.  

De tweede helft begon veelbelovend. Kabasele ging al snel zijn kans van buiten het strafschopgebied. De huurling van Anderlecht zag zijn schot via het been van Blondelle tegen de paal uit elkaar spatten. Eupen nam de wedstrijd resoluut in handen en zorgde voor veel druk. Grote mogelijkheden ontbraken. Onyekuru kwam wel tot scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat hij de bal met de hand gespeeld had. 

 Twintig minuten voor affluiten werd de pijlsnelle Onyekuru nog eens diep gestuurd. Delac kwam zijn doel uit en was eerder op de bal. Hij bokste goed weg. Nog geen 60 seconden later begon Onyekuru aan een knappe ren. Hij passeerde de hele defensie van Moeskroen en legde de bal via de verste paal in doel.

Na het tweede doelpunt liet Eupen Moeskroen wat meer komen, maar de Henegouwers waren niet in staat om voor groot gevaar te zorgen. Debaisieux zorgde nog voor het grootste gevaar, maar hij kon niet bij een voorzet van Vojvoda. Aan de overzijde kreeg Wague nog een dot van een kans. Hij kapte zich goed vrij, maar mikte hoog over en ver naast de goal van Delac. 2-0 was de logische eindstand van een typische eindeseizoensmatch. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Twintig minuten voor affluiten ging Onyekuru aan het slalommen. Hij passeerde zo goed als de hele verdediging van Moeskroen en zette de 2-0-eindstand op het scorebord. 
de MAN
van de match
Jeffren was meer dan aanwezig op het middenveld van Eupen. In het samenspel was hij bijzonder zuiver en hij toonde zich ook enkele keren gevaarlijk. Hij opende de score op aangeven van Luis Garcia. 
onze MENING
over de match
Eupen en Moeskroen leken er aanvankelijk een leuke pot voetbal van te willen maken, maar Moeskroen kon die goede intenties nooit echt waarmaken. Na de tweede goal verwaterde het spel.