De titelstrijd in de Jupiler Pro League is nog niet beslecht. Club Brugge en Anderlecht hielden elkaar in hun onderlinge duel in evenwicht. Twee doelpunten op vrije trap zorgden voor de 1-1 eindstand.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Club Brugge. Na een solo-actie van Izquierdo trapte de Colombiaan zelf in het zijnet. Het openingsdoelpunt viel even later aan de overkant. Hanni verschalkte Hovarth met een verrassende vrije trap. Hij knalde de bal onder de springende Vanaken tegen de touwen.

Nadien kroop Anderlecht in de verdedigende stellingen. Club Brugge kreeg het balbezit, maar de thuisploeg vond amper openingen. Anderlecht speculeerde dan weer op de counter. Het leverde bijna een dubbele voorsprong op, maar Kara trapte nipt naast. Uiteindelijk zou ook Club Brugge nood hebben aan een vrije trap om een doelpunt te forceren. Vormer krulde de bal perfect over de muur binnen: 1-1 aan de rust.

Meteen na de pauze duwde Club Brugge het gaspedaal volledig in. Het leverde kansen op voor Rotariu en Vanaken, maar beide heren kregen hun schot niet binnen de palen. Na de korte storm begon ook Anderlecht plots te wervelen. Horvath moest ingrijpen op pogingen van Hanni en Teodorczyk. De Pool moest op de bank beginnen, maar zag zijn schot uitstekend gepareerd door de Brugse doelman.

Halverwege de tweede periode ging Engels aan de noodrem hangen in het strafschopgebied. Hij legde de opstomende Acheampong tegen de mat: strafschop voor Anderlecht. Tielemans eiste de bal op, maar zijn zwakke penalty werd gepakt door Horvath. Nadien drong vooral Club Brugge nog aan, maar echt grote kansen kreeg de thuisploeg niet gecreëerd.

Door het gelijkspel blijft de kloof tussen Anderlecht en Club Brugge vier punten. De Brusselaars kunnen donderdag op het veld van Charleroi de landstitel definitief binnenrijven. Voor Blauw-Zwart blijft de kans op een nieuwe titel mathematisch ook nog steeds mogelijk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De gemiste strafschop van Tielemans. De jonge middenvelder had Anderlecht op voorsprong kunnen trappen, maar zijn schot was veel te centraal. Daardoor kon Horvath de bal pareren.
de MAN
van de match
Vormer. De Nederlander speelde prima. Bovendien zorgde hij ook voor de gelijkmaker.
onze MENING
over de match
Club Brugge had het meeste balbezit, maar uiteindelijk geraakte de thuisploeg amper door de muur van Anderlecht. Een gelijkspel is terecht.